Tech

Ilyenek lesznek a jövő megbeszélései

  • Szerző:nuus
  • 2021.06.22 | 10:18

Ez a Microsoft víziója a jövő megbeszéléseiről

A Microsoft a napokban mutatta be saját elképzeléseit a meetingek jövőjéről. Egy olyan év után, amikor egyre elfogadottabb lett az otthoni munkavégzés, a cég egy hibrid rendszert mutatott be: kombinálja a távoli hozzáférést a személyes munkavégzéssel.

A Microsoft Teams új koncepcióival kecsegtetett, ez nagyobb képernyőkkel tenné személyesebbé a megbeszéléseket életnagyságú kollégákkal. A Microsoft olyan tárgyalótermeket képzel el, ahol a kamerák szemmagasságban vannak elhelyezve a szemkontaktus javítása érdekében. Valamint térbeli hangot is generálna számukra.

A jövő tárgyalótermei

Úgy néz ki, hogy sok hardvert igényel majd ez a rendszer, hiszen az ügyfeleknek új, intelligens videokamerákra lesz szükségük, amelyek képesek felismerni, hogy ki beszél. persze a vállalat nemrég kezdte el árulni az intelligens hangszórókat, amely segít majd életre kelteni ezt a jövőbeli víziót.

A jövő tárgyalóterme része a Microsoft szélesebb körű törekvésének, hogy felkészüljön a hibrid munkamódszerre, amelyben egyre több alkalmazott dolgozik majd távolról.

A hibrid munka jelenti a legnagyobb változást a munkamódszerünkben a mi generációnk számára

– nyilatkozta Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója.

A cég az elmúlt hónapokban fokozatosan nyitotta meg a kampuszát. És a távoli megbeszélések nagy hangsúlyt kaptak, így a hibrid munka felé való elmozdulás biztonsági kihívásokat is felvet. Ebben a vízióban régi korszakot, amelyhez VPN-re van szükség, el kell hagyni, és minden adatot a felhőben kell tárolni.

A világjárvány idején számos zsarolóprogram-támadást és az adathalász-kísérletek számának növekedését láthattuk. A Microsoft szerint a fenyegetések tovább fokozódnak.

A koncepció mindenképpen érdekes és jövőbemutató azonban kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy egy ilyen rendszer kiépítése mekkora költséget jelent a munkáltatónak. Ennek ellenére, biztosak lehetünk abban, hogy hamarosan megjelennek ezek a megoldások a multinacionális vállalatoknál, illetve az IT szektorban.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló