Tech

Intelligens egérrel jön a Xiaomi

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.06.22 | 17:48

Kínában most jelentették be a legújabb Xiaomi egeret, ami meg fogja kapni a Xiaomi mesterséges intelligencia rendszerét is, így hangalapú utasításokat adhatunk az eszköznek.

A mindennapi hasznosságát még nem tudjuk, de azt igen, hogy valószínűleg azok számára lesz nagyon hasznos ez a periféria, akik egész nap a gép előtt ülnek. Nem csak egy újabb kütyü, hanem egy hasznos kütyü, ami nagyon olcsó. A dizájn nem túl formabontó, de szép és elegáns, mely remekül illik egy letisztult otthoni, vagy akár irodai munkakörnyezetbe is.

Nem elemmel működik, hanem USB Type-C porton lehet majd tölteni, de nem kell gyakran, hiszen használattal 30 napot is kibír, viszont ha nem használjuk, akkor 180 napig iskészenlétben tud állni egy töltéssel, hála az 750 mAh-s akkumulátornak.

De hogy mik is azok az okosfunkciók, amik belekerültek? Gyors alkalmazás-megnyitások, és parancsok lesznek. Megnyithatunk vele alkalmazásokat, illetve szöveget is diktálhatunk majd, anélkül, hogy a billentyűzethez nyúlnánk, hívásokat kezdeményezhetünk, vagy simán kikapcsolhatjuk a gépet. Hasznos lesz arra is, hogy nem csak számítógépet, hanem bármely okos otthont támogató perifériát tudjuk vele vezérelni, így akár a légkondit vagy a lámpákat is irányíthatjuk vele.

Az ára egészen lenyűgöző, nem lesz több mint 6500 Ft. Kínában, az hogy mire ideér, mennyibe fog kerülni az kérdéses, hiszen egyelőre csak előrendelni lehet közösségi finanszírozásos formában, viszont biztos az, hogy utóbbi idők egyik leghasznosabb kiegészítőjét mutatta most be a kínai gyártó.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló