Tech

Mi ez az egész 5G-ellenes őrület?

  • Szerző:nuus
  • 2020.07.07 | 06:22

A Vice utánajárt, miért keltett ekkora tömeghisztériát a tény, hogy 5G-hálózatok indulnak szerte a nagyvilágban.

Rengeteg összeesküvés-elmélet és vitatható kijelentés kapcsolódik az 5G-hálózatok kiépüléséhez. Vannak, akik szerint a koronavírust azért hozta létre a háttérhatalom, hogy elvonja a figyelmet az 5G-ről, amivel kezdetben kontrollálni, majd teljesen az uralma alá vonni kívánja az emberiséget.

A VICE egy Oxfordi rákkutató fizikus professzort, Dr David Robert Grimes-t kérdezte arról, hogy lehet-e alapja a félelmeknek. A szakember úgy látja, a leggyakoribb félelmek az előző 25 év aggodalmainak visszhangjai, sok új nincs a nap alatt, ám a wifibe se halt bele senki, ahogyan bizonyos megbetegedések sem nőttek vagy kerültek összefüggésbe a vezeték nélküli nettel.

Tényszerűen nézve a 4G és az 5G frekvenciája között nincs jelentős különbség, az utóbbi frekvenciája pedig a látható fény frekvenciája alatt marad. “Aki tehát fél az 5G-től, annak valósággal rettegnie kellene egy villanykörtétől is” – fogalmaz a kutató.

A VICE persze megmutatja a másik oldalt is, akik wifitől árnyékolt házikóban laknak, mert amikor az első 5G-antennák megjelentek, náluk azonnal ijesztő tünetek jelentkeztek: orrvérzés, rosszullét, hányinger, szédülés. Dr Grimes szerint ezek pszichoszomatikus tünetek, az érintettek tünetei valóságosak, de azt nem az 5G váltja ki, hanem a félelem az 5G-től. A kutatások ugyanis nem igazolják, hogy elektromágneses érzékenység valóban létezne.

Szintén az emberi pszichével függ össze a különféle összeesküvés-elméletek terjedése is: akik tudni vélik az 5G mögötti háttérhatalmi törekvéseket, azok ezzel beavatottnak, mindentudónak, tájékozottnak és erősnek érzik magukat, és ezt mutatják mások felé is. Ráadásul, mondja Dr Grimes, ha két hírt olvasunk az 5G-ről, szinte biztos, hogy az ijesztőbbet fogjuk megosztani, hogy ezzel is csökkentsük szorongásunkat, ezért az álhírek különösen gyorsan terjednek.

Dr Grimes arra is rámutat, hogy az 5G-ellenes aktivisták mindig laikusok, igazi szakembert nem találni közöttük, de olyat sem, aki számokat, statisztikákat tudna felhozni igazuk bizonyítására – holott az elmúlt évtizedekben rengeteg ilyen irányú kutatás készült. Igaz, a konteó szerint minden orvos és fizikus a rendszer része, megvették vagy megfélemlítették őket, hogy hallgassanak, tagadjanak, hamisítsanak adatokat.

Ő maga azonban mind rákkutatóként, mind pedig fizikusként megnyugtat mindenkit: semmilyen kutatás nem igazolja, hogy az internethálózatok emelkedő frekvenciája bármilyen negatív hatással van az emberi életre. Persze azt is tudja, hogy a konteósok nem hisznek neki, mert szerintük ő is bizonyára a háttérhatalom része.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló