Tech

Az egyedülélők legjobb barátja lehet ez a kis robot, ráadásul társaságot is szerez nekik

  • Szerző:nuus
  • 2018.07.10 | 08:11

Fribo érdekes dél-koreai fejlesztés, ami elsőre talán bizarr és abszurd, de aztán hamar rájössz, hogy simán működhet a dolog.

Az ötlet onnan jött, hogy megfigyelték, világszerte egyre több az egyedülélő magányos ember, főleg pályakezdő fiatal, akiknek már se idejük, se pénzük, se kedvük a nap végén társaságba menni, inkább otthon maradnak. Ez se testileg, se lelkileg nem jó hosszú távon, mert az ember befordul és bekattan. Vagy elfelejtkeznek róla a többiek, ő meg a többiekről. Ezen próbál segíteni az a dél-koreai csapat, akik megalkották Fribo-t.

A kis robot egész nap „ébren van”, mert kapcsolódik hozzá egy csetszoba is, a többi Fribo-tulajjal, ő pedig figyeli, hogy ott mi történik, és azt is továbbítja, hogy te mit csinálsz. Persze nem azt, hogy épp a WC-n ülsz, hanem azt, hogy hazaértél, a többieknek pedig a saját Fribo-juk azt jelzi ilyenkor, hogy ha akarnak üdvözölhetnek. Fribo végül is azzal tölti az idejét, hogy arra ösztönözzön, hogy annak ellenére, hogy egyedül élsz, másokkal is légy kapcsolatban, legalább virtuálisan. Nehogy magadra maradj.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.