Tech

Az amerikai hadsereg új géppuskája olyan erős lesz, mint egy tank

  • Szerző:nuus
  • 2018.07.20 | 12:56
  • trendindex: 4

Egy M1 Abrams tank tűzereje kerül a katonák ujjperceire.

Az M249 SAW géppuska. Fotó: US Army

Az amerikai hadseregben jelenleg az M249-es géppuskát használják, ebből 80 ezret vált majd fel az új, Next Generation Squad Automatic Rifle(NGSAR) névre keresztelt géppuska, amint sikerül kifejleszteniük. Már az M249 is egy szörnyetegnek számított, viszont az utodja könnyebb és erősebb lesz, így az amerikai katonák még halálosabbá válnak.

Olyan erős, mint egy tank

Legalábbis a lövedék olyan gyorsan repül majd ki belőle, mint egy M1 Abrams-ből, ez 60-80 KSI nyomást jelent. Viszonyításképp, a gépfegyverek 45 KSI-vel működnek.

M1 Abrams. Fotó: US Army

Mindenhogy jobb, mint az elődje

A jelenleg használt M249 7,7 kiló, az új NGSAR 5,4 lesz. A lövedék is megváltozik, nagyobb lesz, 5,54 miliméteresről 7,62-esre váltanak, viszont szeretnék elérni, hogy az új, nagyobb lövedék 20 százalékkal könnyebb legyen, így az erősebb lesz, mégis mozgékonyabbak lesznek majd a katonák.

Az új fegyverrel távolabbról tudnak majd pontosabbat és erősebbet lőni, így az amerikai katonák élete nagyobb biztonságban lesz, miközben 600 méterről halálos lövést tudnak majd leadni olyan ellenségre, aki magas szintű védelmet nyújtó testpáncélban van.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.