Tech

Tóba ugrott egy robot

  • Szerző:nuus
  • 2017.07.20 | 18:43

Egy new yorki biztonsági őr munkája bizonyára stresszes, még ha gép is szegénykém.

Egy robot a vízbe vetette magát. Pedig a gyártó cég úgy pozícionálta őrző-védő termékét, hogy

ez a gép nem fog olyan látványosan unatkozni, mint a hagyományos biztonsági emberek.

Valamiért mégis végett vetett szépen ívelő karrierjének.

via GIPHY

Lehet, hogy csak a tájékozódási képessége hagyta cserben. Mindezt munkahelye, a Georgetown Waterfront nevű üzletközpont látogatóinak szeme láttára. Humanoid kollégáinak azért volt szívük – a működésképtelen munkatársat partra húzták.

Repülő autókat ígértek, és önmegsemmisítő robotokat kapunk

kommenteli az egyik szemtanú.


Amikor éppen üzemel egy ilyen eszköz, akkor képes eligazodni a környezetében, megítéli, mi helyes, kombinálva videokameráját, mikrofonját és további szenzorait.

A jövőben még fegyver-detektorral és mesterséges intelligenciával is tervezik felvértezni. Ha valami rendellenességet észlel, akkor nyikorog, fütyül, és egyéb hangokat is ki tud adni, hogy ezzel tántorítsa el a rosszban sántikálókat.

via GIPHY

Egy lekerekített Dalekre formázó Knightscope biztonsági robot olcsó járőrözési megoldásnak számít. Óránként hét dollárért bérelhető, és az unatkozás hiánya mellett más jó tulajdonságokkal is bír: ellenáll az esetleges támadásoknak, illetve nem gyötri a vásárlókat gyanakvó tekintetével sem.

Az Independent beszámol arról is, hogy gondok azért akadtak már az ígéretes emberpótlókkal, egyikük egy részeggel keveredett közelharcba, illetve egy totyogó gyermeket is borított már fel robot.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló