Tech

Leteszteltük a Xiaomi belépő szintű okos-fogkeféjét

  • Szerző:nuus
  • 2022.07.27 | 17:50

A fogkefe kiválasztása befolyásolja az általános szájhigiéniát, segítségével eltávolítjuk az ételmaradékot és a puha lepedéket a fogak felszínéről, segít megelőzni a fogszuvasodás, a fogkő és a szájüreg egyéb betegségeinek kialakulását is.

A fogkefével együtt a doboz tartalmaz egy fejet, valamint a dokkoló-állomást  a csomagra nem lehet panasz, de hogy őszinte legyek, én több tartozékot szeretnék látni, de persze ebben az árkategóriában azért ez rendben van.

Külsőre a fogkefe aligha nevezhető kicsinek, hiszen a méretei valóban nagyok. A gyártók szerint ezt a kefét felnőtteknek szánják, és ez nem meglepő. A méretei mellett a kefe még súlya is van. A hátulján egy bordázott felület található, aminek köszönhetően kényelmesebbé válik a fogása, és kevésbé csúszik. A kefe csak egy gombot használ (gumírozott anyagból), amely a tok elülső oldalán, középen található. A kefe működésének jelzései ugyanezen gomb alatt találhatók. Az üzemmódjelzők alatt pedig egy akkumulátorjelző található.

A kefe teste az IPX7 szabvány szerint készült, ami azt jelenti, hogy kiváló nedvességvédelemmel rendelkezik, és nem kell aggódnia amiatt, hogy véletlenül beleeshet a fürdőkádba.

Módok, alkalmazás és működés:

Normál intenzitású üzemmód
Lágy intenzitású üzemmód
Egyéni üzemmód, amely az alkalmazásban testre szabható

Az elektromos fogkefe csatlakoztatható és vezérelhető a “Mi Home” alkalmazással, amely elérhető az App Store-ban és a Google Play-ben, itt a főképernyőn láthatjuk a tisztítások előzményeit és az egyes tisztításokért kapott pontokat.

Ugyanebben a részben, közvetlenül az alkalmazási utasítások alatt, a fogkő kialakulásának megelőzése érdekében a kék területeken (ott egy kép lesz) ajánlott a tisztítási idő meghosszabbítása. Az alábbiakban egy olyan ajánlás található, ahol csökkenteni kell a tisztítási nyomást, hogy megelőzze a fogak és az íny károsodását.

Az alkalmazásban beállíthatjuk:

A fröccsenés megakadályozása 10 másodpercig (na ez egy menő funkció), de vannak további funkciók, ahol választhatjuk a: szuper fehérítést, ínyápolást, vagy esetleg nyelvtisztítást is.

Őszintén szólva, én nem használom az alkalmazást, mivel a szinkronizálás sokáig tart, és ezt minden tisztítás után meg kell tenni. És nem meglepő, hogy több ilyen ismétlés után inkább elengedtem.

Mindenkinek, aki most kezdi a fogmosást ezzel a kefével, azt tanácsolom, hogy egyelőre csak a lágy üzemmódot használja, mivel a normál üzemmód, mint nekem kezdőnek, túl keménynek tűnik. Úgy gondolom, hogy először az ember fogainak és ínyének hozzá kell szoknia az ilyen tisztításhoz. Azonban ez egy remek fogkefe nagyon jó áron, és ez ami sokat nyom a latba. Van jobb, van okosabb, és van profibb, ám ismerkedőnek és belépőnek nincs ennél jobb alternatíva a piacon.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló