Tech

A jövőben már az áramot is az IKEA adná a házakhoz

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.03 | 17:24

Saját otthoni napenergia gyűjtő és tároló rendszert fejleszt a svéd bútoripari óriás. Elon Muskot előzhetik be a tervvel.

Az IKEA már korábban elkötelezte magát a napenergia mellett, pár hónapja jöttek ki saját napelemes rendszereikkel, most viszont szintet léptek, és bemutatták a saját, külső gyártók által fejlesztett és készített házi akkumulátorukat, amivel tárolni is lehet a napkollektorokkal előállított elektromos áramot.

Solar energy for a better planet

Solar transforms the sun’s free energy into electricity. So why should we burn fossil fuels, produce nuclear waste when we can produce our own green clean energy right now? Energise your home with IKEA home solar system, we’ve made it simple for you.

A Tesla főnök Elon Musk is hasonló rendszerben gondolkodik, ha a svédek belehúznak, simán előzhetik az amerikai techguru cégét, ráadásul máris náluk az előny, hiszen az 5000 font körüli árral kalkulált Tesla Powerwall-lal szemben ők 3000 fontos áron tudnák adni a háziakksit, ráadásul a kiterjedt áruházláncuk is megvan ahhoz, hogy eljuttassák az új terméket az emberekhez. Ez még így sem olcsó, de az IKEA szerint körülbelül 10 év alatt teljesen megtérülne ez a befektetés a háztartásoknak.

YouTube

See how easy it is to go solar with IKEA in four easy steps. Try our free solar calculator at http://ikea.solarcentury.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló