Tech

A Kalasnyikov terminátorok már a spájzban vannak: Mesterséges Intelligencia által vezérelt harci robotokat tervez a gépfegyvergyár

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.07 | 15:52

A legendás orosz fegyvergyár, aminek neve összeforrt híres gépkarabélyukkal, olyan harci modulokat tervez, ami maga dönthetné el, hogy tüzet nyit, vagy sem.

A Kalasnyikov név (Mihail Tyimofejevics Kalasnyikov fegyvertervező után) a világ nagy részén mára köznevesült, és mindenki a legendás AK-47-es gépkarabélyt érti alatta, ami annyira ikonikussá vált a hidegháború éveiben, hogy még Mozambik nemzeti zászlójára is felkerült. A fegyvergyártó cég története azonban nem ért véget az AK-47-nél és a Szovjetuniónál. A híres gépfegyvernek mára egy rakás modern utódja van, de a Kalasnyikov-gyár már nem csak gépkarabélyok és kézi lőfegyverek gyártásával foglalkozik. Legújabb fejlesztésük pedig egyszerre futurisztikus, és nagyon félelmetes.

RUSSIA: Kalashnikov killer A.I. robots

Breaking news – Source: TASS MOSCOW http://tass.com/defense/954894 Kalashnikov Group, the producer of the famous AK-47 assault rifle, has developed a fully automated combat module based on neural network technologies that enable it to identify targets and make decisions, Kalashnikov Director for Communications Sofiya Ivanova told TASS on Wednesday.

A Kalasnyikov a hírek szerint most egy olyan automata harci modulon dolgozik, amit mesterséges intelligencia irányítana, ami egyes helyzetekben akár a tűzparancsról is dönthetne. Az új fegyver egy 7.62mm-es PKTM harckocsi gépfegyverből és egy kamerából állna (valószínűleg a cég valamelyik páncélozott robotjárművére rögzítve), ezeket egy őket vezérlő számítógéppel kapcsolnák össze, ami elemezné a célpontokat (pl.: egyenruha alapján, vagy hogy lát-e náluk fegyvert), és ez alapján döntene arról, hogy tüzet nyit-e. Ez pedig nekünk elég veszélyesen hangzik, főleg, hogy a rendszer a különböző harci szituációk alapján tökéletesítené saját magát. Addig viszont elég sok lehet az ártatlan áldozat.

Gyilkolászó harci robotok? Innen már tényleg csak egy lépés a Terminátor!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Időjárás
Napsütés és zuhé várható
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 28.
Film
BAFTA: Tarolt az Oppenheimer
  • szerző:nuus/MTI
  • 2024. 02. 19.