Tech

Hatalmas bejelentést tett a Huawei, itt van a saját oprendszerük

  • Szerző:nuus
  • 2019.08.09 | 16:18

Ha úgy alakulna, hogy a Huawei-t letiltják az Android operációs rendszer használatáról, bármikor átállhatnak a saját, Harmony OS-re keresztelt rendszerükre.

Korábban érkezett a bejelentés, mint azt gondoltuk, de itt van: a Huawei megmutatta az operációs rendszerét, na meg némi betekintést is engedtek. A Huawei fejlesztői konferenciáján beszéltek az oprendszer körüli nehézségekről és a működéséről.

Elmondásuk szerint a Harmony OS gyorsabb és biztonságosabb az Androidnál, és bármikor képesek bevetni azt. Viszont amíg használhatják az Androidot, addig annál maradnak.

Fred Dufour / AFP

Az előadás eléggé technyelven ment, de a lényeg, hogy a Harmony-t jövőállóra tervezték. Több eszközön is megállja a helyét, hatékonyabban az Andoidnál, ugyanis modernebb program áll a háttérben. Ha jobban bele megyünk, a rendszer mikrokernelen alapszik, aminek a hozománya, hogy a gyökeréhez nem lehet hozzáférni, így biztonságosabb.

Ezen kívül gyorsabb is, ugyanis a Harmony OS valós időben méri fel a hardverek kihasználtságát, így hatékonyabban használja ki az erőforrásokat. Az Android ezzel szemben kevésbé intelligens, előre meghatározott módon osztja szét a feladatokat a hardverek között.

Ha hihetünk nekik, akkor több szempontból is jobb a Harmony az Androidnál és az iOS-nél, viszont az alkalmazások terén elég nagy hátránnyal indulnak. Végül is hiába gyorsabb a rendszer, ha nincsenek rá alkalmazások, amelyek futhatnak, a Harmony pedig nem rendelkezik olyan széles appbázissal, mint az Apple vagy a Google rendszere. A rendszerük ugyan nyílt forráskódú, bele telik majd egy kis időbe, mire a programozók nekiállnak a Huawei rendszerére alkalmazásokat fejleszteni. Persze ez csak akkor lesz probléma, ha elveszik tőlük az Androidot.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló