Tech

Régi, neves gyártó szállt ki a laptopok piacáról

Eladták az utolsó részesedésüket is.

Nem a Toshiba az első techóriás, ami kihátrál a számítógépek piacáról, korábban a Sony már eladta az egész VAIO bizniszüket. Pedig a Toshiba volt az egyik első gyártó, ami elkezdett laptopokat készíteni. Sokan úgy vélik, hogy az övék volt az első, népszerű hordozható számítógép, az 1985-ös T1100.

A Toshiba T1100. Akkoriban a laptopok még így néztek ki, és ez nem is változott nagyon a ’90-es évek elejéig. Fotó: Wikipedia

Tehát nagy múltú cégről van szó, mostanra viszont kiestek a versenyből. Valószínűleg nem segített nekik, hogy a HD DVD-s, multimédiás laptopokban látták a jövőt, ezt az egészet agyonverték a streaming szolgáltatások, például a Netflix vagy az HBO GO. Na meg nem is tudtak olyan jó ultrahordozható laptopokat csinálni, mint a Lenovo vagy az Apple.

Két éve, 2018-ban eladták a laptopos érdekeltségeik 80,1 százalékát a Sharpnak, most pedig a maradék 19,9 százalékot is, így gyakorlatilag teljesen kiszálltak a PC-s piacról. Ettől függetlenül még ott vannak a nyomtatásban, a tárhelyben, a kiskereskedelemben és az energiában is.

Címlapkép: 123rf


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló