Tech

Amerikában a Samsung Pay is megmondja, hogy be vagyunk-e oltva

  • Szerző:nuus
  • 2021.08.25 | 11:48

Több, egymással versenyző megoldást is lefejlesztettek a Egyesült Államokban a digitális oltási igazolványból. A tárcák terén lemaradóban lévő Samsung is meglovagolja a hullámot.

123rf

Míg Magyarországon egy külön alkalmazást kell letöltenünk, ha az oltottsági igazolvány digitális verzióját magunkkal akarjuk vinni, máshol találtak nyomokban eltérő megoldásokat. Most épp a Samsung járt jól, mert a The Commons Projecttel együttműködve megoldották, hogy a Samsung Pay tárcájába is bekerüljön az igazolvány.

Az app telepítést így sem ússzák meg a CommonHealth felhasználói az Egyesült Államokban. Viszont ha ezt az appot már felrakták a Play Store-ból, akkor pár kattintással át lehet másolni az oltási igazolványt a Samsung Paybe.

A helyzetet bonyolítja, hogy nem mindegyik amerikai egészségügyi szolgáltató rendszere kompatibilis a Commons Project rendszerével. Ez az amerikai egészségügyi rendszer egyik sajátossága, van is legalább három versenyző megoldás. A másik az, hogy nem világos, hogy az igazolványt megkövetelő helyek beérik-e a digitális verzióval vagy papíron szeretnék látni lényegében ugyanazt a QR-kódot.

Forrás: Fintechradar.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló