Tech

Év végéig megerősítik a Messenger titkosítását

  • Szerző:nuus
  • 2023.08.28 | 08:18

Jövőre biztonságosabb lesz a Messenger

A Meta Messenger üzenetküldőjére elég sok panasz érkezett az elmúlt időszakban, miszerint biztonság szempontjából nem a legerősebb.

Mielőtt a tömeges elvándorlás bekövetkezett volna, a Meta megígérte, hogy az év végéig változtat ezen és megerősített titkosítást fog kapni az applikáció. Szerencsére minden jel arra utal, hogy sikerül tartaniuk magukat az ütemtervhez.

Az azonnali üzenetküldő használata jövő év elejétől sokkal biztonságosabb lesz, amely egyértelműen remek hír nekünk is és a Metának is. Akiknek nem jó hír, azok az autoriter rezsimek és a bűnüldöző hatóságok, hiszen így a rendszerellenes munkálatok és a bűnszövetkezetek kommunikációja is sokkal titkosabbá válik, nem csak a törvénytisztelő állampolgároké.

A Messengerbe érkező végpontok közti titkosítás (angol rövidítése E2EE) implementálása nem volt éppen sétagalopp a Meta számára, de legalábbis a cég eleve meglehetősen későn ugrott fel erre a vonatra, és csak tavaly tette elérhetővé – akkor még opcióként – a technológiát, melyet most a cég blogposztja alapján több millió felhasználó számára tettek alapértelmezetté

– olvasható a HWSW oldalán.

Ez a fajta végponti titkosítás több európai országban is felháborodást váltott ki, többek között Nagy-Britanniában és Spanyolországban is. Mindkét ország egyöntetűen ellenezte a chatüzenetek titkosítását, ők a gyermekek ellen elkövetett szexuális visszaélések problémakörével álltak elő, miszerint a pedofiloknak és a zaklatónak is sokkal könnyebb dolguk lesz így.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló