Tech

A Microsoft szerint orosz hackerek amerikai szervezeteket támadtak meg

  • Szerző:nuus
  • 2020.09.11 | 11:18

A választásokkal kapcsolatban.

Orosz hackerek az amerikai választáshoz kapcsolódó legalább 200 szervezetet támadtak meg – írta a The Wall Street Journal az internetes honlapján a Microsoft bejelentésére hivatkozva csütörtökön.

A lap információi szerint a hackertámadások az elmúlt hetekben történtek. Politikai pártok országos és tagállami szervezeteinek, továbbá republikánusoknak és demokratáknak dolgozó konzultációs cégeknek a számítógépes rendszereit érintették. A hackerek – a Microsoft szerint – az orosz kormányzathoz köthetők. De nemcsak oroszok, hanem kínai és iráni hackerek is kibertámadásokat intéztek a demokraták elnökjelöltjéhez, Joe Bidenhez és a kampánycsapatához közel álló “magas rangú személyiségek”, valamint Donald Trump amerikai elnök kampányával kapcsolatban álló emberek ellen. A Microsoft hivatalos blogjában közölt információk szerint az orosz hackerek a Bidenhez közelieket támadták, míg a kínai és iráni szereplők Trump kampánycsapatának személyes fiókjaiba próbáltak meg behatolni.

A kibertámadási kísérletek elsöprő többsége nem volt sikeres, s azokat, akiknek az adataihoz és információihoz hozzáférhettek, a Microsoft biztonsági szolgálata azonnal értesítette. “Mai bejelentésünk egyértelművé teszi, hogy külföldi csoportok megsokszorozták erőfeszítéseiket a 2020-as választások befolyásolására, ahogyan azt előre jeleztük is” – fogalmazott hivatalos blogjában a Microsoft.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.