Tech

A városi mobilitás fejlesztéséről ötleteltek a TIER Tech Hub központjában rendezett BKK Hackathonon

  • Szerző:nuus
  • 2022.09.23 | 13:48

 Az Európai Mobilitási Hét részeként különleges versenyt tartott a BKK a TIER budapesti központjában. Szeptember 16. és 19. között az egész hétvége a fenntartható mobilitás jegyében telt a TIER Tech Hub belvárosi irodájában.

A hackathonon a résztvevők professzionális körülmények között fejleszthették megoldásaikat, amelyekkel hozzájárulnának a főváros fejlődéséhez. A TIER nemcsak a helyszín biztosításával támogatta az eseményt, a vállalat szakértői mentorként is segítették a csapatokat.

A TIER az Európai Mobilitási Hét keretében több eseményen is együttműködött a Budapesti Közlekedési Központtal. A vállalat standjával találkozhattak az érdeklődők az Autómentes Hétvége Fővám téri programjai között, a belvárosi innovációs központban pedig közlekedésfejlesztést célzó hackathon csapatversenyt tartott a BKK.  A Fenntartható mobilitás és élhető belváros témában meghirdetett versenyen az olyan kreatív ötleteket és innovatív javaslatokat keresték, amelyek hosszú távon még élhetőbbé tehetik a belvárost. A TIER fejlesztőcsapata minden nap a városi életmód megváltoztatásáért dolgozik, így örömmel fogadta a szervezők megkeresését.

A Hack the City versenysorozat részeként megrendezett hackathon egy kiváló lehetőséget biztosított arra, hogy megismerjük a városlakók gondolkodását a budapesti életről. A feladatok megoldása mellett az is nagyon fontos volt, hogy olyan ötletekkel, gondolatokkal találkozzunk, amelyeket érdemes tovább vinni

– mondta el Halmos Tamás Zoltán, az esemény szervezője.

Nagy öröm számunkra, hogy együtt dolgozhattunk a TIER innovációs csapatával, akik professzionális helyszínt is biztosítottak a verseny lebonyolításához.

A TIER magyarországi fejlesztőközpontjának irodájában rendszeresen tartanak találkozókat, szakmai eseményeket, a csapatnak célja az is, hogy nyitott innovációs műhellyé váljon. A BKK Hackathon témája remekül illeszkedik a TIER szakértelméhez, ezért is támogatta a vállalat az eseményt. A helyszínen a versenyzők betekintést kaphattak a Tech Hub munkájába és szakértő mentorok segítségével fejleszthették saját ötleteiket.

„Nagyon örülünk, hogy ilyen izgalmas eseményt fogadhattunk az irodánkban. Nyitottak vagyunk az új gondolatokra és a kreatív ötletekre, hosszú távon ezek alakítják a városi mobilitást, így a mi munkánkat is inspirálhatják – mondta el Zsédely Balázs, a TIER Tech Hub igazgatója. – A mentoraink mindenben segítették a résztvevőket, hogy a lehető legjobb pályamunkát készíthessék el és a jövőben is szeretnénk támogatni a hasonló kezdeményezéseket vagy egyedi ötleteket.”

A TIER Tech Hub az Európai Mobilitási Hetet követően is aktív marad, az érdeklődők találkozhatnak a vállalat szakembereivel az Impact, Cruch és Amuse konferenciákon, októberben pedig Nyílt Napot tart fejlesztőcsapat


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Mobiltech
Nagy változás jön a Vibernél
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 17.