Tech

Lazán csak Terminatornak becézik az oroszok új csodatankját

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.28 | 17:13

Két hadosztálynyit rendeltek belőle, jövőre már hadrendbe is állítják, és annyi fegyver áll ki belőle, mint tüske egy sündisznóból.

Az először 2013-ban bemutatott, és azóta is fejlesztés alatt álló BMPT tankot a legtöbb helyen csak Terminatorként emlegetik, és ha működés közben látjuk, nem is nehéz megérteni, hogy miért. Az oroszok NATO-tankok ellen kifejlesztett tankjai ugyanis az elmúlt évtizedek fegyveres konfliktusaiban nem tudtak megoldani minden helyzetet, Afganisztánban és Csecsenföldön a gerillák elég sikeresen tudtak harcolni az orosz tankok ellen. Ez szülte meg végül a BMPT ötletét, ami lényegében egy tankokat védő tank lett.

This Why the The Russian BMPT-72 Terminator 2 is So Dangerous

The BMPT-72, aka Terminator 2 is the improved model of the original BMPT Terminator and was developed as a Tank Support Combat Vehicle based on the lessons learnt by the Russian Army in urban fighting during the First Chechen War and their tanks inability to defeat anti-tank teams in elevated positions.

A Terminator főleg a gerilla harcmodor és a tankelhárító alakulatok ellen szerelték fel, de hatékonyan be lehet vetni más tankok és helikopterek ellen is, úgy megpakolták ugyanis fegyverekkel, hogy szinte bármilyen ellenség ellen van valami a tarsolyában, amit be tud vetni. Van rajta két darab 30 mm-es 2A42-es automata ágyú a páncélozott járművek ellen, két 7,62 mm-es PKTM gépfegyver az ellenséges gyalogság ellen, és négy darab 9M20 Ataka irányított rakéta mindenki ellen, akit az első kettővel nem tudtak megállítani.

Uralvagon Zavod – BMPT-72 Terminator 2 Tank Support Fighting Vehicle RAE 2013 Showcase [720p]

Fan Funding : PayPal : paypal.me/ArronLee. Thanks a lot for your support! 🙂

Az orosz hadsereg állítólag több mint 400 millió dollár értékben rendelt ezekből a tankokból, ez akár 100 darabot is jelenthet, és jövőre érkeznek is a sereghez.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.