Tech

Vanilla Ice ledobta az atomot – erre senki se készült fel, amit a Samsunggal meglépett

  • Szerző:nuus
  • 2021.09.28 | 13:48

Vanilla Ice legendás slágerének fenntartható változatával tér vissza, amelyben a fagyasztók hőmérsékletének megemelésével hív a karbonlábnyom csökkentésére.

A 90-es évek ikonikus sztárja, Vanilla Ice a Samsunggal közösen gondolta újra legnagyobb slágerét, az Ice, Ice Baby-t. A Reduce Your Ice, Ice Baby című feldolgozás pedig különleges módon hívja fel a figyelmet a fenntarthatóságra.

Az újraforgatott videóklipben a rapper arra hívja fel a rajongók figyelmét, hogy már apró lépésekkel is jelentős változásokat érhetnek el a mindennapi életükben. Ice arra buzdít mindenkit, hogy akár csak egyetlen fokkal növelje a fagyasztó hőmérsékletét, ezzel már csökkenthető a globális karbonlábnyom, együtt pedig jelentős változást érhetnek el a felhasználók.

A Samsung kutatásai alapján, ha minden európai felhasználó egy fokkal magasabb hőmérsékletre állítaná a fagyasztóját, azzal akár több mint egymillió tonnával lenne csökkenthető a szén-dioxid kibocsátás. Ez 217.000 személyautó egész éves, folyamatos működésével, 4 milliárd megtett kilométerrel vagy 120.000 háztartás átlagos éves energiafogyasztásával egyenértékű.

 

A Samsung új Bespoke hűtőszekrényei az új videóklipben láthatók először. A széria számos különböző színben elérhető, cserélhető panellel érkezik Európába. Ezek között fényes, Csillogó üvegből készült elemek, amelyek az egész helyiséget új megvilágításba helyezik, és az otthon kényelmét megtestesítő Mattüveg darabok is megtalálhatók.

„Imádom az energiahatékony megoldásokat és szeretnék minél fenntarthatóbb életet élni. Folyamatosan a legújabb, csúcstechnológiás energiahatékonysági megoldásokat keresem a saját otthonomba is, és lenyűgöztek a személyre szabható Bespoke berendezések

– mondta el Vanilla Ice.

Nagyon örültem, mikor a Samsung megkeresett ezzel az ötlettel. A zene nagyszerű módja annak, hogy összekössük az embereket és felhívjuk a figyelmüket egy fontos ügyre. Remélem, hogy az új dalon keresztül sokakhoz eljut ez az üzenet és a jövőben egyre többen teszünk lépéseket a saját életünkben, amelyekkel vigyázhatunk a bolygónkra.”

A dalhoz készített videóklipben Vanilla Ice újra bemutatja jellegzetes táncmozdulatait, amelyek több mint harminc évvel ezelőtt szinte minden otthonba eljutottak a televíziók képernyőjén keresztül. Ezzel arra ösztönzi a rajongókat, hogy tegyenek egy lépést, és növeljék a hőmérsékletet a fagyasztóban, ezzel is pozitív hatást gyakorolva a környezetre. A videó másik sztárja a Samsung Bespoke fagyasztós hűtőszekrény.

 

A Dalszöveg:

 

Ejjo, ez egy fenntartható célú buli…

Bespoke VIP, csak lazán!

Jég, jég bébi /

[Vanilla] Ice, jég bébi /

 

Oké, állj, ez hosszútávú megoldás/

Ice visszatért, egy vadiúj célért/

Valami nem hagy nyugodni/

Energiahatékonyság, reggel, éjjel /

Vége lesz valaha? Kezdem érteni/

Csökkentsd a fagyot, ettől ragyogok!

 

Csak egy fokkal emelem a hőmérsékletet – durván! /

Környezetbarát, bárkit leköröz a pályán! /

Táncolj, ’A’ energiacímke,ez a menő

A fenntarthatóságért benned van az erő

 

Nem fagy le, csak pozitív a hatás! /

Ráadásnak még környezetbarát! /

Tetszik, vagy nem, de jobb a fenntarthatóság /

Csavard fel a hőt, ez a hűtő nem viccel! /

Ha para van, megoldom /

Csak lazán, nyugiban, a hűtő megoldja!

 

Szép jég, bébi /

Csökkentsd a jeget, jég bébi /

Szép jég, bébi /

[Vanilla] Ice, jég bébi …

 

Na tipli innen, irány a hűtőd!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló