Tech

Viszlát gombok, mindent köszönünk!

  • Szerző:nuus
  • 2016.09.28 | 16:17

Egy korszak lezárult, a BlackBerry bejelentette, ennyi volt, kész, többé nem gyártanak telefonkészüléket, hanem csak szoftvert.

Véget ért egy korszak: a BlackBerry nem gyárt többé mobiltelefonokat. Vége a kísérletezésnek a gombokkal, vége az érintőképernyős próbálkozásoknak is. A cég nem gyárt többé hardvert.

Közleményükben azt írják, hogy az eszközök gyártását rábízzák más cégekre. “A szoftver az új BlackBerry” – hirdeti a cég honlapja öles betűkkel.

Mintha már szégyellték volna

Pedig a cég még azzal is megpróbálkozott nemrég, hogy pont saját szoftveréről mond le. 2015-ben piacra dobak egy olyan telefont, amin a Google Androidja futott. Természetesen fizikai gombok ezen is voltak, bár mintha kicsit szégyellte volna a cég a létezését: jól eldugták a hátlap mögé, hogy egy csúsztatás után használhassa az, aki akarja.

blackgoogle
Így néz ki a Google operációs rendszerével szerelt BlackBerry

Ilyen emberből nem volt sok: a drága telefonból nem sokat tudtak eladni.

John Chen, a cég vezérigazgatója májusban nyilatkozta azt, hogy szeptemberben eldől, van-e értelme folytatni. Eldőlt: nincs. Pedig a telefont gyártó kanadai cég megelőzte korát. Az első, emailek kezelésére, internetezésre és telefonálásra egyaránt használható telefont 2002-ben mutatták be – öt évvel az első iPhone debütálása előtt.

Az utolsó rajongó is elpártolt

A márka nagy rajongója volt Barack Obama amerikai elnök is. Idén nyáron a Fortune írta meg, hogy ő is lecserélte telefonját, és már nem BlackBerry-t használ.

A cég egyelőre azt nem közölte, hogy BlackBerry néven jelenik-e meg valaha új telefon – akár úgy is, hogy a hardvert már más gyártja majd.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Nők
Ha jó a parfüm, jobb lesz a szex is?
  • szerző:nuus
  • 2024. 06. 27.