Tech

Ez a három milliós iPhone tiszta nosztalgia

  • Szerző:nuus
  • 2020.10.02 | 13:48

Használták már a Titanic darabjait, rengeteg aranyat és gyémántot. A Caviar most az első Apple számítógép előtt tiszteleg.

Nagyon közel vagyunk az új iPhone 12 bemutatásához, amely várhatóan október közepén fog megjelenni, és máris itt a Caviar átalakított modellje. Az orosz vállalat az iPhone 12 Pro Space Odyssey Collection bemutatása után szuper nosztalgikus kiadással állt elő, amely mindenképpen a gazdag geek-eket célozza meg. A Caviar-t lehet imádni vagy utálni, de az biztos hogy egyedülálló luxusmodelleket készítenek bármiből, legyen az a legújabb csúcs iPhone, elektromos cigaretta, vagy egy Nike cipő.

Az egyedülálló, limitált kiadású telefon témája az Apple 1, azaz Apple legelső személyi számítógépe, amelyet több mint 40 évvel ezelőtt adtak ki. Az cég híres arról, hogy a legritkább és legdrágább anyagokat használja készülékeinek díszítésére a meteoritoktól kezdve a Titanic egy darabjáig.

Legújabb alkotásuk azonban ebben az értelemben teljesen más, mivel olyan dizájnnal rendelkezik, amely közvetlen tisztelgés az Apple 1 előtt, és nem az arany, a platina, a gyémánt az ami dominál.


Az Apple 1-et eredetileg Steve Wozniak készítette személyes használatra, de Steve Jobs lehetőséget látott arra, hogy PC-ként értékesítse, és így született meg az Apple 1.

Fából készült házzal, mikroprocesszorral és billentyűzettel. A Caviar iPhone 12 Pro Apple 1 gyűjteménye két kiadással rendelkezik: mindkettő egy fa hátlapot kap, amely állítólag megegyezik az Apple 1 PC egyedi házával. Ezenkívül az Apple eredeti logóját is a fa panelre vésték. A drágább változat egy miniatűr fényes titán kijelzőt kap a panelbe, az Apple 1 kísérő Hello World programjával.

Alul a billentyűzet gombjai írják ki a „Computer” szót, és ugyanazzal a betűtípussal rendelkeznek, mint az eredeti Apple 1.-nél. Mindennek tetejébe Caviar hozzáadott egy darab alaplapot is, amely eredeti Apple 1 PC-ből származik. Csak 9 darab készül, amelyek egységesen 9990 dollárba kerülnek Az iPhone 12 Pro Max esetében az árak 10 460 dollárnál kezdődnek.

Az olcsóbb iPhone 12 Pro Apple 1 Lite verzió meglehetősen letisztult kivitelű, és csak az eredeti Apple logót kapja meg, az Apple 1 alaplapjának apró töredékével együtt. Az árak itt 4990 dollárnál kezdődnek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló