Tech

Már széket is tervez a mesterséges intelligencia

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.04 | 08:32

Csak néhány fontosabb paramétert adtak meg a tervezőprogramnak, minden mást az végzett el. Egy csontvázra hasonlít a szék formája, ami a szoftvernek köszönhetően a lehető legkevesebb anyagból készülhet, és tökéletes a súlyelosztása.

A szék tervezésekor csak az ülőke magasságát és a bútordarab terhelhetőségét adták meg paraméterként az Autodesk mérnöki program fejlesztői – minden más tervezőmunkát maga a program végzett el.

Kép: Autodesk
Gif: Autodesk

Több száz verziót készített a szoftver, ezek közül a tervezőnek kellett kiválasztania, hogy milyen irányba menjen tovább a program, de a módosításokat már a “gép” végezte el. „Vicces dolgok sülnek ki abból, ha néha hagyjuk a programot messzire menni: néhány verziója úgy nézett ki, mintha bogarak csontváza lenne.” – mondta Arthur Harsuvanakit, az Autodesk munkatársa a wired.comnak.

Izgalmas belegondolni, hogy az algoritmusnak köszönhetően a legoptimálisabb teherbírású szék pont egy csontvázra hasonlít. A mesterséges intelligencia órák alatt képes készre formálni valamit, amit az evolúció az élőlényekkel évezredek óta csinál, és még nem végzett vele.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Elhunyt a Dallas színésznője
  • szerző:nuus
  • 2023. 11. 08.