Tech

Itt a Facebook új dobása, a Work, munkához

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.11 | 07:53

Már munkához is jó a Facebook, két év tesztelés után megérkezik a szürkés árnyalatú Work szoftver, ami a meló alapján köti össze a júzereket.

 

Le van tiltva a munkahelyen a Facebook? Nem sokáig, igaz csak a munkahelyi verzió, mert itt a kékek céges kommunikációt könnyítő újítása. A fizetős újdonság vélhetően be fog tenni az irodai kommunikációból élő cégeknek, így akár az egyeduralkodónak mondható munkahelyi kedvenc, a Slack is lehúzhatja a rolót. Ugyanis a Work jóval kedvezőbb árral dolgozik: minél több cég lép be, annál olcsóbb lesz: fejenként 1-3 dollárból jönne ki, szemben a Slack legalább 6 dollárjával.

A személyes fb-profilunk és baráti hálónk továbbra is megmaradhat, mert külön Work-oldalt kell majd magunknak létrehoznunk, amelyre belépni is máshol kell. Akárcsak a mobil app esetében: önálló életet él ezután a privát és a professzionális felületünk. Ami nagy előny lesz még, hogy a privát csatornát szinte elárasztó reklámokra itt nem kell számítanunk. És a munkaadók is nyugodtak lehetnek, nem a volt gimnáziumi barátnő esküvői posztjait fogja bámulni a dolgozó munkaidőben.

A lényeg a céges folyamatok támogatásán, főleg a (csoportos) kommunikáción lesz, és videón is tarthatjuk a kapcsolatot partnereinkkel.

Egyelőre még nincs eszköz a dokumentumok létrehozására, mint a Microsoft vagy Google esetében- Julien Codorniou, a Work (esetenként Workplace) agya szerint ez a következő lépés lesz majd.

A teszt-időszakban már ezer cég csatlakozott az új rendszerhez, ők még ingyen próbálhatták ki, mit tud. Most három hónapig szabadon be lehet szállni, már ha a főnökünk is lát benne fantáziát és regisztrálja a céget.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló