Tech

50 ezer forintért árulja majd saját VR-szemüvegét a Facebook

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.12 | 17:19

Mark Zuckerberg cége azt szeretné, ha sokkal szélesebb körben használnák az emberek a virtuálisvalóság-headsetet.

Szerda este az Oculus VR (virtuális valóság) konferenciáján egyszer csak Mark Zuckerberg is színpadra lépett, és be is jelentette, hogy a Facebook is fejlesztett egy saját VR-szemüveget, méghozzá Oculus Go néven.

Ez a virtuálisvalóság-headset lesz az első önállóan működő VR-eszköz, amelynek használatához már nem lesz szükség sem PC-re, sem okostelefonra, ezzel a Facebook-vezér szerint sokkal szélesebb tömegeket érhetnek majd el. Arról már nem is beszélve, hogy nagyon kedvező áron kínálják majd ezt az újítást: az Oculus Gót 199 dollárért, azaz 50.000 forintért lehet majd megvásárolni. Ez lesz az eddigi legolcsóbb VR-szemüveg, amely 2018 elején kerül majd forgalmazásba.

A Facebook jövőre egy új Venues névre keresztelt appal is megtolná a platformot, amely különböző események (koncertek, sportmérkőzések, filmpremierek vagy tévéműsorok) élő VR közvetítésére szolgál majd. Mindezek mellett a többi VR app is frissül majd, és olyan lehetőségek is lesznek a felhasználók számára, hogy a saját 360 fokos fotóikat, videóikat és térbeli posztjaikat is közzétehetnek majd.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.