Tech

A nap látványa: Naprakész a világ legnagyobb napeleme

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.14 | 13:05

A nap(!) 24 órájában fog ellátni egymillió amerikai háztartást, ígérjük, több ragyogó szóvicc nem lesz.

Solar
Solar

A kalifornia energetikai cég, a SolarReserve bejelentette, hogy Nevadában fogja felépíteni minden idők legnagyobb teljesítményű, tiszta és zöld napelem-beruházását.

A vezérigazgató, Kevin Smith ígéri, hogy

Napi 1500 és 2000 megawattot fog megtermelni a létesítmény, annyit, amennyire jelenleg csak atomerőművek képesek. Százezer heliosztát gyűjtené a napsugarakat tíz toronyba, amelyek speciális energiatároló rendszerrel vannak felszerelve. Az olvadt só alapú rendszer ezer fok fölé hevülve gőzturbinát működtet, mellyel folyamatosan ellátja a generátorokat.

 

 

Ennek a felépítésnek köszönhetően, az esti műszak is zavartalanul megy majd: a rendszer naplementekor sem áll le. Az Echowatch szerint Smith nem a levegőbe beszél: ők létesítették a Tonopah erőművet, mely Nevada 75 ezer háztartását látja el, napi 110 megawattnyi energiával, mindenféle káros kibocsátás nélkül, amely az olaj- és földgáz használat velejárója.

A naperőművet 30 hónapon át építették, és főleg helyi, nevadai munkaerőt vettek fel hozzá, ennél zöldebben nehéz megoldani az energiaellátást.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló