Tech

A Google megoldja a fejedben ragadt zenék problémáját

Igen, dúdolni kell neki.

Egymilliárdnál is többen használják a Google keresőjét naponta, és minden nap a keresések 15 százaléka teljesen új. Ezért öntanuló algoritmust vetnek be, hogy a lehető legjobb eredményeket dobja ki a kereső, most viszont egy teljesen új funkciót is kidolgoztak.

Dúdolás, éneklés alapján tud zeneszámokat beazonosítani

Tehát pontosan úgy megy, mint a Shazam, csak nem kell lejátszani az adott számot, amit ugyebár nem lehetne egy fejben ragadt dal esetében. Mindössze 10-15 másodpercig kell dudorászni, ami után a rendszer remélhetőleg kidobja a keresett számot, hozzá hasonlókat legalább megpróbál.

A kereséshez szükség van a Google alkalmazásra, ami elérhető Androidra és iOS-re is, ezen belül, vagy egy widgeten kell megnyomni a mikrofon gombot, ami után a “what’s this song?” szöveg bemondása után már lehet is hümmögni. Az alábbi mozgóképen látszik a folyamat:

Hum to Search

Természetesen ki is próbáltuk, az Aerials-t simán felismerte a System of a Downtól és a Pendulum The Island című száma is elsőre megvolt. Hogy hazai példával is éljük, a Valami van a levegőben is simán ment neki a Halott Pénztől. Az Emmure-tól a Solar Flare Homicide-ot viszont az istenért se akarta felismerni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.