Tech

Nem hiszed el, mennyiért vették meg ezt a 15 éves iPhone-t

  • Szerző:nuus
  • 2022.10.18 | 11:18

Meghökkentő áron kelt el a minap egy első generációs, mára tulajdonképpen használhatatlanná vált iPhone. Ennyiből luxusautót is lehetne venni!

Forrás: LCG Auditions

Drága az iPhone – örök és jogos rigmusa ez mindenkinek, aki nem akar többet kiadni egy felsőkategóriás készülékért

„csak azért, mert alma van a hátlapján”.

A kérdés összetett, mert a borsos árért kapott technológia tényleg magas minőséget kínál, közben viszont jogos, hogy a márkahű vásárló hajlandó mélyebben zsebbe nyúlni a kedvenc készülékéért.
Na de ENNYIRE? Az LCG Auctions oldalán

39.339 dollárért, vagyis kb. 16,5 millió forintért kelt el egy 2007-es iPhone

– vette észre a PC Fórum. Az eszköz okkal ismerős, mert Steve Jobs épp’ egy ilyennel pózol a legendássá vált fotón, amit az első iPhone hivatalos bemutatóján készítettek:

Még egyszer: ilyennel, és nem PONT EZZEL, amiért közel 17 millió forintot adott valaki. Ha előkerült volna az a konkrét készülék, amit Jobs fogdosott a színpadon, nem is lenne meglepő az árfolyam. De nem,

az árverésen egy bontatlan csomagolásban lévő, gyári állapotú, első generációs iPhone cserélt gazdát!

A telefon az eredeti ára 66-szorosát érte az aukción, viszont az árfolyam jól jelzi, hogy az értéke emelkedő trendet mutat: a legutóbbi első szériás iPhone augusztusban cserélt gazdát, 35 ezer dollár körüli értéken.

A vevőt egyébként nem ejtették a fejére: mivel igazi ritkaságról van szó, a nyári adás-vétel etalont teremtett – a legtöbben ehhez mérve lövik be a hasonló áruk értékét, és örökké emelkedni fog az áruk – hacsak valaki nem talál egy elhagyott raktárat, amiben még százezer ugyanilyen van. De ez nem túl valószínű.

Érdekesség, hogy mára használhatatlanná vált eszközről van szó. Jelen esetben ez is emeli az értékét, hiszen egy letűnt kommunikációs technológia, a 3G-s adatforgalom korában született.

Forrás: Leet.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló