Tech

A mobiloddal spórolhatsz az áramon

  • Szerző:nuus
  • 2018.11.10 | 07:46

Egy kütyü, egy app, és máris kisebb a villanyszámla.

A Currant mesterséges intelligenciával működő kütyüje folyamatosan monitorozza az áramhasználatot.

Úgy hívják, hogy Currant Smart Outlet, a cég állítása szerint természetesen eddig ez a legjobb és legbiztonságosabb okos hálózati csatlakozó a piacon. A lényege, hogy folyamatosan ellenőrzi, hogy a bedugott eszközök mennyit fogyasztanak, az adatokat pedig elküldi a telefonos alkalmazásnak, ezáltal távolról is monitorozható és irányítható.

Az adatokkal együtt azt is elküldi, hogy mi megy feleslegesen, és ezek mennyibe kerülnek. Itt jön képbe az MI, amely javaslatokat tesz a hatékonyabb fogyasztásra. Két verziója létezik, egy Bluetooth-os és egy WiFi-s, ez utóbbi képes összedolgozni Amazon Alexával, vagy a Google Home Kittel.

Elsőre elég hasonló például az Amazon okos csatlakozójához, viszont a Currant darabja direkt azért készült, hogy monitorozza az energiafogyasztást, amelyre az Amazoné nem képes, mondjuk más gyártók már készítettek ugyanilyet, például a TP-Link. Szóval egyelőre a legnyomósabb indok a Currant mellett, hogy szerintük az ő termékük az eddigi legjobb, ami azért nem olyan meggyőző a gyártó szájából.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló