Tech

Reszkess, Chrome, itt a Firefox legújabb böngészője, a Quantum

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.15 | 09:21

A Mozilla legújabb böngészője gyors, letisztult és nagyon sok lapot tud vinni egyszerre - és valóban felveszi a kesztyűt a versenytárssal.

Megérkezett a Mozilla legújabb böngészője, a Firefox Quantum, amellyel megpróbálja a lehetetlent a cég: beelőzni a világ legismertebb és legnépszerűbb böngészőjét, a Google Chrome-ot.
Nick Nguyen, a Firefox elnökhelyettese persze tisztában van azzal, hogy ez nem lesz egyszerű.

“A legnagyobb félelmem, hogy az emberek nem fogják kipróbálni”

A böngésző egyébként valóban nagyon gyorsnak bizonyul a tesztek során: számos oldalt, és még magát a Google-keresőt is gyorsabban töltötte be, mint a Chrome.
Az is nagy újítás, hogy az új Firefox 30 százalékkal kevesebb memóriát használ Windows-on, mint a Chrome, az Edge vagy a Safari, és csak egy kicsivel használ többet használ macOS rendszereken. Ez azt jelenti, hogy Windows-platformon a többi böngészőhöz képest 30 százalékkal több lapfület lehet megnyitni az Quantummal anélkül, hogy összeomlana a program vagy használhatatlanná lassítaná a böngészőt. A Quantum másik nagy húzása, hogy előbb minden esetben a weboldal tartalmát tölti be, és csak utána a logókat és a grafikákat.
A többit majd meglátjuk.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló