Tech

A Bose intelligens fülhallgatóival többé nem lesz gond a zavartalan alvással

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.24 | 11:43

A cég legújabb vezeték nélküli, alvássegítő eszköze teljesen kizárja a horkolást, a kutyaugatást és minden más zajt.

A The Verge még 2016-ban fedezte fel a figyelemre méltó, intelligens füldugót a Hush nevű startup cégtől, amelyet ha beteszel a füledbe, teljesen kizár minden hangot körülötted. Idén a fülhallgatóiról ismert cég, a Bose felvásárolta a Hush-t, majd egy közösségi finanszírozású kampányt indított, hogy felmérjék a vásárlók igényeit és finomhangolják a kis fülest.

Nem ez volt az első eset, hogy a Bose az Indiegogo felületéhez nyúlt: a cél az volt, hogy felmérjék az igényeket, és a fejlesztés közben monitorozzák, jó irányban haladnak-e. A cég egyébként már 5 éve tanulmányozza, miként tudja segíteni az alvást. Ez az alvássegítő kis eszköz nem egy hagyományos értelemben vett fülhallgató, inkább úgy tervezték, hogy alvás közben is kényelmes legyen a viselése. A vezeték nélküli kialakítása mellett egy igen apró, újratölthető akkuval oldották meg, hogy egy töltéssel akár két éjszakán. A kényelem mellett a legfontosabb szempont az volt, hogy minden környezeti zajt kiszűrjön.

Fotó: Bose

Ráadásul tartozik hozzá egy kis kapacitású flashmemória is, amin előre felvett, mélyebb alvást és relaxációt elősegítő hangok vannak, valamint ébresztőként funkcionáló dallamok is előhívhatók, ha igény van rá. A termék képességei egyébként testreszabhatók a mellékelt telefonos alkalmazásból, be lehet állítani többek között a hangerőt, az ébresztőt, és azt is, hogy meddig szóljanak a pihentető dallamok.

Ami pedig az Indiegogo gyűjtést illeti, a Bose egyelőre nem nagyon nyúlt mellé, ugyanis az 50 000 dolláros célt már sokszorosan túlteljesítették, és jelenleg 448 ezer dolláron áll a számláló. Az előre felkínált prototípusok már teljesen elfogytak. Azok, akik megvásárolták a fülhallgatót, leghamarabb 2018 februárjában kaphatják kézhez az eszközt, a boltokban pedig 2018 második felében jelenhet meg az alvássegítő okoseszköz.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.