Tech

Meglepetést ad a Telekom – közös adományozás élményével és 10 napos korlátlan mobilnettel lepik meg ügyfeleit

  • Szerző:nuus
  • 2021.11.26 | 14:48

A közös adományozás élményével és 10 napos korlátlan mobilnettel lepi meg ügyfeleit a Telekom az ünnepi időszakban

Az elmúlt másfél év megmutatta, hogy nem csak távolról dolgozni, bevásárolni, hivatalos és banki ügyeket intézni, de törődni is lehet digitálisan. Az igazán fontos a törődés gesztusa, és nem a formája. De persze vannak olyan alkalmak, amikor a személyes kapcsolódás pótolhatatlan, ilyenek például az ünnepek, évfordulók, családi események. Idén karácsonykor sem lesz ez másképp, most is összegyűlnek majd a családok, hogy kifejezzék az egymás iránti szeretetüket és összetartozásukat.

A Telekom amellett, hogy a családok számára gondtalanabbá tegye az ünnepeket és az arra való felkészülést, egy másik célt is kitűzött: nagyszabású, ügyfelei együttműködésére építő programmal hívja fel a figyelmet gondoskodás és az egymásra figyelés fontosságára.

Az ünnepi időszakban 10 napos korlátlan mobilnettel ajándékozza meg ügyfeleit, és egyúttal arra hívja fel őket, hogy vele együtt osztozzanak az adományozás örömében.

A vállalat első körben 40 millió forint adományt ajánl fel négy kimagaslóan fontos társadalmi ügy támogatására, ügyenként két-két civil szervezettel adományozási megállapodás keretében együttműködve, az adományozási összeget egyenlő arányban osztva el nyolc kiválasztott civil/non-profit szervezet között. De itt nem áll meg, hanem ezt az összeget megduplázza, és a második 40 millió forintot ügyfelei közreműködésével, az ő döntésük alapján, szavazataik arányában osztja szét a négy társadalmi ügy között. Minden Telekom ügyfél, aki a Telekom applikációban november 22. és december 20. között aktiválja a 10 napos korlátlan mobilnetet, egyúttal kiválaszthatja, mely ügyet szeretné támogatni a négy közül. A kis- és középvállalati ügyfelek, akiknek nincs app jogosultsága, SMS-ben tudják aktiválni a korlátlan mobilnetet, illetve tudnak szavazni.

A Telekom a fenti pénzadományt további tárgyadománnyal, több mint 1000 db használt, felújított mobilkészülékkel egészíti ki megújult Mobildonor Programja keretében. A pilotként indult, és időközben társadalmi vállalássá nőtt program az otthon kallódó okostelefonok összegyűjtésével segít a rászoruló családoknak, hogy számukra is elérhetővé váljanak a digitális világ lehetőségei.

A program kommunikációjában, amelynek része a Stiller Ákos fotóiból a K Galériában rendezett időszakos kiállítás, a Telekom az esélyteremtésre szeretné felhívni a figyelmet, amihez mindenki hozzájárulhat már használaton kívüli, de még működőképes telefonja felajánlásával a Mobildonor weboldalán.

A szolgáltató vállalja, hogy minden arra alkalmas használt telefonért futárt küld, a begyűjtött készülékeken elvégzi a szükséges, apróbb javításokat és szükség esetén az adatmentesítést is, illetve a felajánlásért cserébe 5000 Ft-os, a Telekom üzletekben felhasználható tartozék kupont ad.

Ezen felül az idei évben a Telekom a felajánlott készülékek mellé SIM-kártyát is biztosít.

A Telekom ügyfelei a következő ügyeket és szervezeteket támogathatják a szavazataikkal:

1. Digitális tudatosság, digitális felzárkóztatás

Az IDEA Alapítvány célja segíteni a gyerekeket abban, hogy megbízható információkhoz jussanak, ezzel összhangban iskolai oktatásba illeszkedő projekteket dolgoztak ki tanárok számára a tudatos médiafogyasztás elősegítésére.

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány célja, hogy a Magyarországon élő látássérült emberek számára láthatóvá tegye a világot számítógépek, valamint képernyőolvasó és képernyő nagyító szoftverek, digitális diktafonok segítségével. Célja továbbá a számítástechnika legújabb eredményeinek hozzáférhetővé tételével biztosítani a látássérült emberek sikeres részvételét az oktatásban és képzésben, növelni a számukra elérhető munkalehetőségek számát és javítani munkahely-megtartási esélyeiket.

2. Gyerekek felzárkóztatásának, integrációjának segítése

A Bagázs Közhasznú Egyesület két roma településen, Bagon és Dányban az egyenlőbb társadalomért dolgozik, önkéntesek közreműködésével roma családoknak segít lépésről-lépésre előrejutni. Komplex gyerekprogramjuk keretében alapkészségeket fejlesztenek, integrált programjukkal a mobilitást és a felsősök – középiskolások közoktatásban maradását támogatják.

Az Unicef Magyar Bizottság a nagynevű és sokak által ismert és elismert civil szervezet, az UNICEF magyar tagozata, amely világszerte a gyerekek jobblétéért dolgozik. Számos, a gyerekek digitális esélyegyenlőségét és online védelmét támogató kezdeményezést is felkaroltak.

3. Fogyatékossággal élők fejlesztése és életminőségének javítása

A Magyar Angelman Szindróma Alapítvány legfontosabb célja, hogy segítse azokat a családokat, akik fogyatékossággal élő gyerekeket nevelnek, különös tekintettel az Angelman szindrómával született gyerekekre és családjaikra. Ezen segítségnyújtás egyik kiemelkedő eleme a kommunikációs és beszédkészségek fejlesztését elősegítő foglalkozásaik, amelyek mindennapi életükben hatalmas jelentőséggel bírnak. Az alapítvány ezen felül ismeretterjesztéssel és a gyermekek ellátásához kapcsolódóan tanácsadói tevékenyéggel is foglalkozik.

A Patrónus Ház Közhasznú Nonprofit Kft. azzal a céllal jött létre 5 éve, hogy támogatott lakhatás formában létrehozzon egy otthont autizmus és egyéb értelmi fogyatékkal élő fiatal felnőttek számára, valamint kialakítson egy olyan fejlesztő központot, mely segíti a korai fejlesztést óvodáskortól a felnőttkoron át, amellett, hogy a bentlakásos otthonban lakó ellátottjai számára is biztosítja a szükséges szolgáltatási elemeket és a fejlesztő foglalkoztatást.

4. Minőségi sport lehetőség hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő emberek számára

A Suhanj! Alapítvány non-profit, közhasznú civil szervezet, mely 2010 óta osztja meg a mozgás örömét sérült és fogyatékkal élő társainkkal, több sportágban is rendszeres edzéslehetőséget biztosítva számukra. Az alapítvány hozta létre és üzemelteti Magyarország első teljes mértékben akadálymentes, integratív edzőtermét, a SUHANJ! Fitnesst, ahol a vendégek negyede fogyatékossággal élő személy.

Az Adni Jóga Alapítvány fenntartható módon juttatja el a jóga meditatív, testi és lelki harmóniára ösztönző elemeit traumákat átélt, nehéz élethelyzetbe kényszerült felnőttekhez és gyerekekhez. Célja, hogy az általuk előidézett változás a jógaórákon kívül is nyomot hagyjon, és hosszú távon pozitív társadalmi hatást érjen el.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Djoković beismerte: hazudott
  • szerző:nuus
  • 2022. 01. 12.