Tech

A Facebook mesterséges intelligenciával küzd az öngyilkosság ellen

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.28 | 09:52

Az algoritmus olyan mintákat keres a felhasználók posztjaiban, amelyek az öngyilkossági hajlamra utalnak. Ezt a rendszert már szinte mindenhol bevezették, csak Európában nem.

Facebook bejelentette, hogy a jövőben a mesterséges intelligencia segítségével fogja keresni az öngyilkosságra utaló jeleket a közösségi oldalon. Kifejlesztettek egy algoritmust, ami olyan mintákat keres, amelyek az öngyilkossági hajlamra jellemző posztokban megtalálhatóak, és azonnal értesíti a hatóságokat, vagy a posztoló közeli ismerőseit.

És hogy hogy néz ki ez a gyakorlatban? Az intelligens kereső például olyan kifejezéseket is szűr a kommentek között, mint például a “jól vagy?” vagy a “kell segítség?”. Ugyanez a  mesterséges intelligencia dolgozza fel majd a felhasználók által jelentett posztokat, amiket aztán a moderátorok értékelnek.

Az elmúlt években több olyan eset is volt a Facebookon, amikor a felhasználók élőben közvetítették az öngyilkossági kísérletüket, ezeket próbálja meg mostantól kiszűrni és megakadályozni az oldal. A Facebook már szinte ol mindenhbevezette ezt a technológiát, csak az Európai Unióban nem, mert itt a magánszféra védelmét biztosító törvények ezt nem engedik.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló