Tech

A NASA mesterséges intelligenciával futó drónja megmérkőzött egy emberrel

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.29 | 17:25

Egy gyorsasági versenyben vett részt a NASA mesterséges intelligenciával működő drónja, és Ken Loo, egy nemzetközi drónversenyző, akinek Repülő Medve a beceneve.

Eleinte A NASA drónja nyerte a köröket, ebből az derült ki, hogy az MI gyorsabban képes alkalmazkodni egy teljesen új helyzethez. Viszont

hosszú távon az ember győzedelmeskedett.

Úgy látszik, Ken Loo lassabban szokta meg a pályát, viszont amikor ez már megvolt, tökéletesebbre fejlesztette a repüléstechnikáját, mint az MI. Tehát a gép gyorsabban tanul, mint az ember, de az emberi érzékek kifinomultabbak, egy ember jobban tanul a hibáiból, és jobban ráérez a helyzetre, csak éppen lassabban, mint az MI.

A NASA túlélők keresésére szeretné használni a drónt, például egy földrengés sújtotta területen, de akár biztonsági rendszerként is működhet. Sokkal több helyre láthat be egy olyan kamera, ami akármerre mozoghat, mint egy falra szerelt, ami legfeljebb egy kis szögben tud forogni.

Viszont ez is kerülhet rossz kezekbe. Lehet, hogy a terroristáknak majd vezetniük sem kell azokat a drónokat, amiket bombává alakítanak.

Nyitókép: pixabay.com CC0


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Időjárás
Napsütés és zuhé várható
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 28.