Tech

A cégek mostantól felvehetik Alexát asszisztensnek, aki az Amazon robotja

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.01 | 19:08

Otthoni mesterséges intelligenciával működő asszisztensekből nincs hiány, viszont az Amazon igyekszik betolni a sajátját a munkahelyekre. Ez azt jelenti, hogy nemsokára elfelejtheted a Google keresőt, elég lesz megkérdezni Alexát, a robotot.

Fáradhatatlan munkaerő – Forrás: amazon.com

Az Amazon Echoról itt írtunk korábban, ezek kerülhetnek a munkahelyekre. Röviden annyit kell tudni róla, hogy a netre kapcsolódva élőszóban képes megmondani, hogy milyen lesz az időjárás vagy akár le tudja kapcsolni a villanyokat az egész házban. Mindezt hangvezérléssel, tehát jóval gyorsabban lehet dolgokat csinálni, és gyorsabban ad információt, mintha nekünk kéne pötyögni a keresőbe.

Ahogy az otthonokban, a munkahelyeken is durván felgyorsíthatja a folyamatokat.

Két változat kerül majd a munkahelyekre, egy olyan, ami személyes használatra való, és egy, ami csoportosra. A személyes használatra szánt Alexa olyasmi lesz, mint egy okostelefon. A használója íróasztalán fog állni, és egyedül az ő munkáját fogja segíteni. A csoportos használat már érdekesebb, itt az iroda közepére kell elképzelni Alexát, és a csoport munkáját igyekszik segíteni, de akár egy konferencia asztalra is kerülhet. Itt talán a legmenőbb, csak szólni kell Alexának, hogy kezdje el vetíteni a prezentációt, és már megy is.

A munkahelyekre szánt Amazon Echóhoz egy elég bonyolult kezelőfelület tartozik, ezt az Amazon oldalán részletezik. Ezek azért fontosak, mert többféle használati mód van, és hogy ezek jól működjenek, szükség van néhány beállításra. Ahogy ezek megvannak, lehet is kérdezgetni Alexát. Tehát nemsokára egy robot lehet a kollégánk, ami egy kicsit ijesztő, egyúttal nagyon királyul hangzik. Mondjuk hozzánk lassabban érkezik, ugyanis Alexa még nem tud magyarul.

Nyitókép: amazon.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló