Tech

Külön Messengert készít gyerekek számára a Facebook

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.05 | 10:48

A Messenger Kids-szel a szülők által engedélyezett személyekkel tudnak kommunikálni a gyerkőcök.

Az eredeti Facebook Messengert a közösségi oldalon regisztrált profillal lehet használni, ez azonban egy bizonyos életkor alatt (legalábbis a szabályok betartásával) nem lehetséges. Itt jön képbe a Facebook Kids, amihez nem kell Facebook profil, sőt, más csevegőprogramokkal ellentétben telefonszám sem. A nálunk egyelőre nem elérhető új alkalmazást a szülök tudják telepíteni mondjuk a gyerek tabletjére, és azt is ők állíthatják be, hogy kinek engedik meg vele a kapcsolatfelvételt. Az így kialakított biztonságos környezetben aztán már mehet a szöveges üzenetváltás és a videóchat, természetesen egy rakás matricával nyakon öntve:

Facebook Messenger Kids Demo Video

Facebook just released a chat app for kids under age 13 where parents have to approve anyone they chat with. See how it works, plus a message about safety from Facebook COO Sheryl Sandberg

A szülői kontroll mellett speciális biztonsági filtereket is beépítettek, amik például a szexuális jellegű tartalmak kiszűréséért felelősek, a Giphy pedig külön a gyerekekre szabott GIF-csomagot is készített hozzá.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló