Tech

A világ legnagyobb pornóoldala több millió videót törölt

  • Szerző:nuus
  • 2020.12.16 | 13:18

A New York Times szerint az oldalon több olyan szexfilm is van, amelyek törvénytelenek, és az oldal drasztikus lépésben elérhetetlenné tett minden videót, amelyet nem ellenőrzött csatornák tettek közzé.

A portál már most többmillió pornófilmet tett elérhetetlenné. A Pornhub a következő napokban átvizsgálja a videókat, és az új szabályzat értelmében dönti majd el, hogy melyiket távolítja el az oldalról. Az egész botrány azért tört ki, mert közel 10 napja bombát robbantott a New York Times. A vezető napilap szerint a Pornhub oldalon több olyan szexfilm is van, amelyben kiskorúak szerepelnek, és ez ellen az üzemeltető nem tesz semmit.

Az ügy kirobbanása után a Mastercard és a Visa bejelentette, hogy megszakítja kapcsolatait az oldallal, amennyiben nem hoznak drasztikus lépéseket.

A Pornhub, törli azokat a videókat a felületéről, amelyeket nem egy partnere vagy egy hitelesített felhasználó töltött fel az oldalra

– írja a Vice magazin ennek kapcsán.

Azonban a Pornhub a napokban frissítette is le- és feltöltési szabályzatát: a továbbiakban csak regisztrált felhasználók tölthetnek fel tartalmakat, akiknek a valós személyazonosságról a cég egy külső rendszeren keresztül meggyőződött, így szűrve ki azt, hogy illegális tartalmak kerüljenek feltöltésre.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló