Tech

Óriási bajba került az Apple, drasztikus döntést kellett meghoznia

  • Szerző:nuus
  • 2023.12.21 | 12:18

Az Apple, kénytelen volt ideiglenesen leállítani az új okosóráinak forgalmazását az Egyesült Államokban egy szabadalmi vita miatt.

Az Apple Watch Series 9 és az Ultra 2 új modellek értékesítése megszűnik az Egyesült Államokban, mind online, mind a fizikai kereskedelmi területen. Az okok egy szabadalmi vitához kapcsolódnak, amelyet a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság tárt fel. Állításuk szerint az Apple megsértette a Masimo vállalat szabadalmi jogait, különösen azokat, amelyek az órák véroxigénszint-számítási módszerére vonatkoznak – tájékoztat az Economx.

A lap kiemelte, hogy a döntés elleni jogorvoslati kérelem már folyamatban van elnöki szinten. A Masimo kijelentette, hogy még a világ legerősebb vállalatának is be kell tartania a törvényt, és hangsúlyozta a szellemi tulajdon védelmének fontosságát.

“A Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság alapos jogi eljárást folytatott, és az ügyben hozott szakértői ítéletét

tiszteletben kell tartani, megvédve a szellemi tulajdonjogokat és fenntartva a közbizalmat az Egyesült Államok szabadalmi rendszerében”

– áll a közleményben.

A tiltás várhatóan jelentős bevételkiesést eredményezhet az Apple számára, mivel a két érintett modell nagyon népszerűek volt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló