Tech

A Google megmutatta: ezekre kerestünk rá a legtöbbször idén

  • Szerző:nuus
  • 2022.12.25 | 11:18

Van olyan téma, ami egész évben aktív maradt.

A Google kereső kiváló indikátora annak, hogy egy adott időszakban mi mozgatta legjobban a világot. Az emberek egyből a népszerű weboldalhoz fordulnak, ha valamilyen témában szeretnének bővebb felvilágosítást kapni. Szerencsére az óriáscég nem titkolja, hogy melyek voltak a legnépszerűbb keresőszavak a 2022-es év során. Hogy mindezt értelmezhetőbb formátumban is leolvashassuk, vállalkozó kedvű felhasználók egészen ütős infografikákkal látnak el minket az év utolsó napjaiban.

Nézzük is, hogy mire kerestek rá a legtöbben 2022-ben!

A fenti képet Neville Medhorának köszönhetjük. Jól látható, hogy az év első felében a COVID és az NFT-k vitték a prímet, illetve a három évtizede nem látott kitörést produkáló víz alatti vulkán, a Hunga Tonga. A Wordle valamikor februárban indult világkörüli útjára, szépen leolvasható, hogy a népszerűsége azóta is kifejezetten magas a felhasználók körében.

A Will Smith botrányra, illetve Amber Heard és Johnny Depp ügyére is felhasználók milliói voltak kíváncsiak. Az év végére pedig betört a fociláz, kiemelt szerepet kapott a világbajnokság. Pár hete pedig reneszánszát éli a ChatGPT nevet viselő, mesterséges intelligenciát használó chatbot is, amely akár egy programozás házifeladatot is gond nélkül megold helyetted.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.