Fintech

Fél milliárdot keresett, mégis lopta az ételeket

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.02.05 | 09:18

Meg is lett az eredménye, múlt hónapban felfüggesztették a Citigroup egyik legjobban kereső kötvénykereskedőjét.

Felfüggesztette az egyik nagyon jól kereső kötvénykereskedőjét a Citigroup Londonban, mert mint kiderült a 31 éves bankár ételt lopott a közös irodai étkezdéből, írta meg a Financial Times. A múlt hónapban hirtelen távozó, és főleg a keleti- illetve afrikai magas hozamú kötvénycsomagokkal kereskedő Paras Shah a lap értesülései szerint havi fél milliárd forintnak megfelelő fontot kereshetett.

Azt, hogy milyen mennyiségben lopott, illetve milyen gyakran tette ezt, arról még nincsenek információink, a Financial Times megkeresésére eddig sem a Shah, sem a Citigroup nem válaszolt. Shah volt az egyik legjobban kereső kereskedő az európai részvénykötvény-piacon. Shah 2017-ben csatlakozott a Citigrouphoz, miután több mint hat évet töltött el a HSBC-nél, szintén kereskedőként.

A brit pénzügyi intézmények és szabályaik nagyon keményen veszik az ilyen pozíciókkal járó etikai kisiklásokat, korábban kemény álláspontot képviseltek a vezetőkkel szemben, akiknek állítólag személyes kötelességszegés történt.
2016-ban a japán Mizuho Bank kirúgott egy hasonló összeget kereső londoni kereskedőt, miután lebukott, hogy egy alig pár forintos láncvédőt lopott el kollegája kerékpárjáról.

Kép:Pixabay


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló