Fintech

Hogyan lett a bitcoinból Lamborghini? Mutatjuk

  • Szerző:nuus
  • 2019.04.28 | 18:18

Az alternatív pénzek, kriptovaluták mindig alkalmat adtak, arra, hogy jelentős vagyont szerezzenek vele, de hogy lett ennek a bőségnek a Lambo a jelképe?

Egyszer tényleg elkezdheti Hollywood megfilmesíteni a kriptós történeteket. Ugyanúgy, ahogy a Pénzcsináló (Moneyball) vagy A nagy dobás (The Big Short) egy-egy matematikai alapú, pénzügyi jelenséget magyarázott el, úgy lehetne belevágni a kriptós sztorikba is. Persze lehet, hogy ki kell várni, míg Michael Lewis a fenti két film alapjául szolgáló tényirodalmi regények írója rátalál a bitcoinra.

Bár a kriptopénzeket pont nehéz megjeleníteni a vásznon, elég csak arra gondolni, hogy a hackelés is milyen bénán néz ki a filmekben, szerencsére a kriptós meggazdagodáshoz számos egyértelmű szimbólum kötődik. Például a közmondásos – és amúgy jobb sorsra érdemes – Lamborghini sportkocsik.

A közelmúltban egy thai börtönben öngyilkosságot elkövető Alexandre Cazes, aki a világ egyik legnagyobb online feketepiacát működtette korábban, egy fekete Lamborghini Aventador LP700-4-est vásárolt magának,

ami egy hétszáz lóerős, négykerék hajtású sportkocsi. Az autó alapára közel 400 ezer dollár volt a megjelenésekor, de extrákkal lehetett még tuningolni az áron. Cazes kocsija 900 ezer dollárba került. A Lambó mellett egy 81 ezres Mini, egy 21 ezres BMW motor és egy 292 ezres Porsche Panamera is állt a garázsában. Ezekért, és a kocsikkal együtt 12 millió dollárosra becsült ingatlanokat az Egyesült Államok kormánya foglalta le.

Lambo Aventador, ilyet illik venni, ha megszalad neked a kriptovalutával. Ezt speciel Kijevben kapták le – fotó: 123rf.com

Az első kriptopénzen – 45 bitcoinért – vásárolt Lamborghini egy Huracán Performante volt,

amit Peter Saddington vett meg egy atlantai szalonban. Saddingtonnak még semmi stiklit nem kellett elkövetnie azért, hogy a birtokába jusson a kocsi. 2011-ben fektetett pénzt a bitcoinba, amikor a kriptovaluta 100 dollár körüli összeget ért, és jókor költötte el a pénzét. Nem is tudta, hogy a bitcoinért vett Lamborghinivel egy mémet indít útjára.

A londoni kriptopénzes portfóliókat épító Bitstocks vezetője, Michel Hudson is legálisan kereste meg a lila színű Huracán Performante árát. Ő azonban a kocsi megvásárlására után indított egy YouTube csatornát is Cars’n’Crypto néven. A csatorna nem lett hatalmas médiasiker, 212 követővel rendelkezik, viszont nyolc-tíz videó azért van rajta sportkocsik előtt pózoló kriptokereskedőkkel.

Huracánnal, ami egy V10 motoros, tehát az Aventadornál kisebb Lamborghini, Dunát lehet rekeszteni. A kriptóból meggazdagodott figurák valamiért erre a típusra kattantak rá. Szerencsére azonban van egy olyan kocsi a lista végére, ami különlegesebb. Nenad Korof, az Advance Crypto Academy kereskedelmi oktatóközpont alapítója is megvette persze a maga Huracánját, de vásárolt egy másik sportkocsit is. Egy csillogó aranyszínű Lamborghini Gallardót.

Gallardo – képünk illusztráció (Fotó: Alexandre Prévot)

A kriptovilág lambóőrületének kifigurázására oldal is született, a When Lambo. Ez több különböző kriptopénzről mondja meg, hogy adott mennyiségért mikor lehetett volna Aventadort venni. A poén nem ült mindenkinek, néhány oldal teljesen komolyan ajánlja a befektetések árának ellenőrzésére.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Mostantól aludni küld a YouTube
  • szerző:szaboakos
  • 2020. 05. 22.
Külföld
Megnyitott az első Disneyland is
  • szerző:nuus
  • 2020. 05. 12.