Fintech

Európában imádunk csevegő robotokkal vásárolni

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.07 | 09:53

Már most is sokat használjuk őket, de nemsokára szinte mindent csetbotok segítségével fogunk venni.

Illusztráció: Pixabay.com CC0

Szerencse, hogy nyitottak vagyunk az újításokra, mert állítólag a csevegőrobotok a jövő.

Minden ötödik európai vásárolt már szöveg vagy hangasszisztens segítségével, egyhatoduk fizetett is így, hét százalékuk pedig banki ügyeket is intézett már a telefonnal vagy egy asszisztens eszközzel csevegve. A Mastercard párbeszéd alapú kereskedelemről szóló felmérése (PDF) szerint a beszéd lesz a jövő meghatározó interfésze, az átalakulás pedig gyors lesz.

Az amerikai fogyasztók durva többsége (87 százalék) tisztában van azzal, hogy a csevegőrobotok köztünk élnek, kétharmaduk pedig vásárolt általuk. Sok fogyasztó aggódik a hangalapú vásárlás biztonságossága miatt. Vannak akik nem is fejezik be a vásárlást, mert nem érzik, nem látják a védelmet, amit a netes üzleteknél megszoktak.

Az OC & C stratégiai tanácsadói szerint 2022-ig az amerikaiak 40 milliárd dollárt (az összes internetes költés 6 százalékát) költenek majd el a hangalapú kereskedelemben. Az Egyesült Királyságban 2022-re a hangalapú vásárlások összértéke elérheti az 5 milliárd dollárt – az összes internetes költés 3 százalékát.

A CapGemini felmérése szerint a következő öt területen használnák a párbeszédes rendelési módot: étel (56%), műszaki cikkek (52%), zöldség és testápoló termékek (45%) és végül a bankolás 45 százalékkal.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Film
BAFTA: Tarolt az Oppenheimer
  • szerző:nuus/MTI
  • 2024. 02. 19.