Fintech

QR-kódos utalást fejlesztett az OTP

  • Szerző:nuus
  • 2020.07.02 | 14:48

A QR-kódos csekkfizetés után jön a webbolti fizetés is az OTP Smartbank appba. A funkciót az OTP Mobil fejlesztette ki, és mától már működik is néhány webboltban.

123rf

A Simple Payt használó e-kereskedők egy részénél mától egy QR-kódot leolvasva is lehet egyszerűen fizetni. Az új funkciót az OTP Bank és az OTP Mobil közös sajtótájékoztatóján jelentette be Benyó Péter, az OTP Mobil vezetője.

Az új fizetési mód a közelmúltban elindított azonnali fizetési rendszerre épül. A kereskedő – például a Praktiker – webboltjában, a rendelés végén lefotózott QR-kóddal az OTP Smartbank alkalmazása minden lényeges információt megkap. Nem kell számlaszámot, összeget beírni, az adatok ellenőrzése után el lehet fogadni a tranzakciót.

Benyó Péter szerint év végére jelenhet meg az összes Simple Pay-t használó e-kereskedőnél az új funkció. Azt is hozzátette egy kérdésre válaszolva, hogy a cég eredetileg bankkártyás fizetési megoldásokkal foglalkozott. Azonban az azonnali fizetési rendszer olyan új fizetési módot teremet, ami egyrészt izgalmas fejlesztés, másrészt, amit használni kell. A módnak ráadásul kedvezőbb az árazása, mint a bankkártyás fizetésnek.

A mostani induláskor még nem érhető el a személyes, bolti fizetési szituációban használható QR-kódos tranzakció. Az OTP Mobilnál dolgoznak azon, hogy később ez is elérhető legyen.

Forrás: Fintechradar.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Időjárás
Napsütés és zuhé várható
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 28.