Fintech

Nyolcmilliárd dollárt tervez eljótékonykodni az állítólagos bitcoin feltaláló

  • Szerző:nuus
  • 2019.08.11 | 06:45

Nagyot ment a Financial Times konferenciáján Craig Wright. Olyan ígéreteket fogalmazott meg, amelyek helyenként annak is ellentmondtak, amit fél órával korábban ő jelentett ki.

(kép: Pixabay)

Craig Wright, a világ valószínűleg leghíresebb állítólagos Szatosi Nakamotója, bejelentette, hogy új címmel bővíti a névjegykártyájára felírható dolgokat. Ő lesz a világ egyik legnagyobb adakozója. A bitcoin feltalálóját gyakorta cosplayező férfi a FT Alphaville rendezvényén jelentette be, hogy nyolcmilliárd dollárnyi bitcoint fog eljótékonykodni 2020-ban. Ugyanezt az alkalmat használta fel arra is, hogy a csalásról prédikáljon, bemutasson a közönségnek és „lusta szarháziaknak” nevezze a hallgatóságot.

Később még kitért arra is, hogy az embereknek nem olyan felesleges dolgokat kellene tanulnia, mint a középkori tánc, hanem matekot meg programozást.

„Volt egy barátnőm, aki középkori táncból végezte a mesterképzést, bízzanak bennem, tudom mekkora hülyeség”

– mondta a leginkább mindenhez értő férfi, aki saját állítása szerint feltalálta a bitcoint. Ha Wright beváltja az ígéretét, akkor Jeff Bezost, az Amazon főnökét is megelőzi adakozásban. Bezos ugyanis nagyjából 2 milliárd dollárt ajánlott fel jótékony célra 2018-ban. (Érdemes hozzátenni, hogy az Amazon annyira nem fizet adót, hogy abból telik.)

Az FT konferencia második felében Wright körvonalazta a terveit. Akkor már nem csak jótékonykodásról beszélt, hanem arról, hogy félmilliárd okostelefont vásárol a legrászorulóbbak számára. Ahhoz, hogy ezt megtehesse 16 dolláros telefonokat kellene vásárolni.

forrás: FinTechRadar

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Autó
Megmutatta magát a Cupra Leon
  • szerző:szaboakos
  • 2020. 02. 24.