Fintech

Itt a Starbucks fizetős tolla

  • Szerző:nuus
  • 2019.09.22 | 10:18

A The Pen népszerű, kávébarna tintával ír, de a rivális Costa Coffee is lépett.

Fotó: Starbucks

Több iskola van, ami alapján tollat lehet választani. Vannak, akik a nagyon vékony, kecses darabokat szeretik. Akadnak kisujj vastagságú, férfi tollnak tartott darabok. Rövid, bármilyen zsebbe beférő, a dizájnon évtizedek óta nem változtató márkák, mint például a Kaweco. És persze a japánok punk hozzáállása is említésre méltó, akik talán a legjobb tintákat gyártják, majd betöltik a legolcsóbb műanyag tollakba. (Ha a cikkünkből csak egy dolgot jegyeznek meg, akkor az Uni-ball Signo 207 toll neve legyen, olcsó, tökéletes.)

A Starbucks most ezen a piacon tett egy bátortalan, fintech töltésű lépést. A cég Japánban több olyan eszközt is árul, amiben fizetési chip van, ezek legújabb eleme egy kávébarna tintával író toll, amelyet invenciózusan The Pennek neveztek el. A toll szára vaskos, hogy beleférjen a chip, leginkább egy hosszú puskatöltényre vagy egy elektromos lázmérőre emlékeztet – írja a Fintechradar.hu.

A toll durván 12 ezer forintnak megfelelő jenbe kerül, ebből négyezer forintot le lehet kávézni róla. Aki nem tollat szeretne, az vehet The Hug nevű tárcát vagy telefontokot is. Ezekkel ugyanúgy lehet érintéssel fizetni, mint a tollal.

A gondolatot a legmesszebb a Starbucks versenytársa, a Costa Coffee vitte el. Ők egyszerűen egy újrahasznosítható kávésbögrébe építették be a fizetős chipet.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.