Fintech

Viberes vagy? Akkor most már pénzt is küldhetsz rajta!

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2019.10.03 | 17:18

A világon először a magyar felhasználók próbálhatják ki a Viber új funkcióját.

via GIPHY

Megérkezett a világraszóló újítás! Azonnali pénzküldő szolgáltatás indul a Rakuten Viber és a Mastercard együttműködésével. A Viber felhasználói már a közeljövőben könnyen és biztonságosan küldhetnek egymásnak kisebb-nagyobb, havonta legfeljebb 125 ezer és évente maximum 780 ezer forintos összeget a magyar fejlesztésű szolgáltatás segítségével – jelentették be a cégek képviselői egy budapesti sajtótájékoztatón.

Fotó: Picabay CCo

Elmondták:

a fintech világpremiernek számító új Viber funkció, a Moneytou segítségével – a világon először – magyar kibocsátású bankkártyákkal azonnali pénzügyi tranzakciókat lehet majd végezni.

Az EU pénzmosásról szóló szabályozásának megfelelően a Viber Moneytou funkciójával a felhasználók havonta maximum 125 000 forintot, évente pedig maximum 780 000 forintot küldhetnek, de a kártyakibocsátó bank is meghatározhat további limiteket. Az idén év végéig a Moneytou szolgáltatást szombatonként kedvezményes tarifával hirdetik:

vasárnaptól péntekig a pénzküldés díja 79 forintba, szombatonként 49 forintba, plusz a 3000 forintot meghaladó részösszeg 1,5 százalékába kerül.

Cristina Constandache, a Rakuten Viber globális pénzügyi igazgatója elmondta: a Moneytou projekt egyedülálló fizetési megoldást kínál minden felhasználónak Magyarországon, az új technológia révén kisebb összegű átutalásokat gyorsan és biztonságosan lehet intézni.

via GIPHY

Az új szolgáltatást mérföldkőnek nevezte a Viber tevékenységében, miután az azonnali írásos üzenetek és a mobiltelefonálás után a Viber a pénzügyi szolgáltatás területére lépett. Gabriel Ghita, a Mastercard üzletfejlesztésért felelős alelnöke hozzátette: a Mastercard technológiája, valamint a NeoPay új szolgáltatásával a nap bármely percében elérhető a fizetési szolgáltatás.

Például a közös éttermi számlára vagy az irodai ajándék megvásárlására ad gyors, ráadásul egyszerű és biztonságos választ az új fejlesztés

– mondta a Mastercard üzletfejlesztési alelnöke.

Benda Gergely, a Moneytou mögötti innovációt kidolgozó NeoPay alapítója-ügyvezetője elmondta:

a funkció elindításához a Viber alkalmazáson belül a Moneytou ikont kell kiválasztani a pénzküldéshez.

via GIPHY

A problémák megoldásában pedig a szolgáltatás online chatbotja segíti a felhasználókat. Benda Gergely a Moneytou nagy előnyének nevezte, hogy használata egyszerű, a felhasználóknak csak egyszer kell regisztrálniuk kártyájukat. A tranzakció a két fél kártyája között zajlik, tehát a Moneytou nem egy mobiltárca, nincs egyenlege, a felhasználóknak nem kell pénzt letétbe helyezniük vagy kivenniük onnan. A középtávú cél a bővítés első szakaszában az, hogy a funkció több mint 25 millió Rakuten Viber felhasználó számára megjelenjen, és alkalmazható legyen Ukrajnában, Romániában, Szerbiában és Bulgáriában is – mondta. A szolgáltatás pénzügyi és technológiai hátterét a Libra Internet Bank és a Wirecard biztosítja a Mastercard és a Visa azonnali fizetési rendszerein keresztül. A Mastercard MoneySend technológiáján alapuló szolgáltatás a Rakuten Viber és a Mastercard együttműködésének eredménye.

via GIPHY

Forrás: MTI

Címlapkép: Pixabay CCo

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló