Fintech

Björk a saját pénzét adja annak, aki megveszi az albumát

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.07 | 07:46

Érdekes kísérletbe vág bele Björk, aki sosem félt kísérletezni a technológiával. Legújabb Utopia című albumáért több különböző kriptopénzzel is lehet fizetni, az AudioCoin a zenéért beváltható kriptovaluta.

Fotó: Jim Dyson/GettyImages

Az izlandi zenész partnere a technológiai megoldás kiépítésében a brit Blockpool nevű startup. A cég egyrészt a Björk honlapjának webboltját készítette fel a bitcoinos fizetésre, másrészt pedig egy jutalmazási- és hűségrendszert is létrehoztak. A vásárlók minden elköltött dollár vagy bitcoin után jutalom AudioCoinokat kapnak.

Az AudioCoin egy kriptovaluta, mint a bitcoin, két éve hozták létre, hogy a nem túl hatékonyan működő zeneipart megreformálja. A kriptopénz áttörése egyelőre várat magára, a Björk albumhoz járó száz egység ára nagyjából húsz cent dollárban.

Björk különösen, de a zenészek úgy általában is szeretnek új technológiákkal kísérletezni. A kilencvenes években játék vagy újravágható videoklip darabok voltak egyes CD-lemezeken. Mostanra appok és streaming megoldások járnak hozzájuk. Björk egy következő logikus lépést tesz meg a kriptopénzzel, bár megjósolhatatlan, hogy a két éve létrehozott, lényegében értéktelen tokenek valaha értékessé válnak-e. A tippünk, hogy ikonikus értékük biztosan lesz, így nem rossz befektetés szerezni belőle, még akkor sem, ha ez csak egy algoritmus a szervereken.

És Björk legújabb elképesztő klipje, a the gate:


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló