Fintech

Luxuscuccokat is eredetiben kínál az eBay

  • Szerző:nuus
  • 2018.12.10 | 18:48

Hitelesíti is őket, szóval elvileg nem gagyi érkezik a futárral a végén.

Technológia, blockchain, gépi látás és mesterséges intelligencia nélkül is lehet érdekes szolgáltatást nyújtani.

Ha manapság eredetiségről esik szó, akkor valaki mindig hozzáteszi, hogy blockchain. Az elosztott főkönyv elvben tökéletesen alkalmas arra, hogy egy termék életútját végigkövesse. Ráadásul nem lehet megmásítani a korábbi bejegyzéseket. Az emberiség végre tényleg feltalálta a visszatekerhetetlen kilométerórát, az átmatricázhatatlan jószágot. Nem szabad elfelejteni, hogy mindezt egyébként a blockchain nélkül is meg lehet csinálni.

A világ egyik legnagyobb piactere, az eBay létre is hozott egy hitelesítő szolgáltatást, amelyet eBay Authenticate-nek hívnak. Ez az oldalon keresztül eladott luxustermékek eredetiségét hivatott ellenőrizni.

A lépésre azért volt szükség, mert ezzel megnövelhető az oldalon keresztül új gazdára találó használt luxuscikkek forgalma. Szívesebben vesznek az emberek Omega karórát vagy Gucci táskát, ha tudják, hogy a végén nem egy 15 dolláros kínai másolatot kapnak.

A szolgáltatás először csak divatcégek kézitáskáira volt elérhető. Idén szeptemberben azonban bekerültek a luxusórák is a hitelesíthető termékek közé. December elején pedig azt jelentette be a cég, hogy már ékszerekkel is foglalkozik. A bejelentéssel egy időben 45 ezer luxuskategóriás ékszer került be az eBay katalógusába. A piactér szerint napi 50 ezer ékszert adnak el az eBayen keresztül, lánykérős gyémántgyűrűből percenként egyet.

A hitelesítési szolgáltatás árát (20 százalékot) az eladó fizeti, januárig azonban akciósan csak 10 százalékot tesz zsebre a cég. A hitelesítés nem alkalmaz semmilyen izgalmas technológiát, szakértők és becsüsök mondják meg a termékekről, hogy valódiak-e.

Forrás: Fintechradar.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló