Fintech

Történelmi csúcson a bitcoin

  • Szerző:nuus
  • 2020.12.16 | 17:18

Először kúszott 20 ezer dollár fölé a bitcoin ára, jól járt aki ebbe fektetett.

Idén nem volt egyértelmű, mibe éri meg a legjobban befektetni. MInden esetre több részvény is az egekbe szaladt. Kiugróan szépen futott a Tesla részvény, és a bitcoin történelmi csúcsra erősödött idén.

A bitcoin egy nyílt forráskódú digitális fizetőeszköz, amelyből szigorúan meghatározott mennyiség bányászható, a maximális készlete 21 millió, ennek a jelentős részét valószínűleg már a robbanás előtt lebányászták.

A bitcoin nem áll egyetlen jegybank ellenőrzése alatt sem, a szoftverrendszer nem manipulálható, a felhasználók között gyakorlatilag díjtalan, azonnali pénzmozgást garantál, és mint látjuk az értéke már az egekben van.

Szerdán először törte át a 20 ezer dolláros szintet, a bitcoin, eddigi csúcsa 19 ezer 665,39 dollár volt, ezt a szintet 2017 decemberében érte el.

A bitcoin jegyzése idén eddig már csaknem 170 százalékkal emelkedett, amit a szakértők részben a digitális deviza antiinflációs hatásával, valamint a szélesebb körű elfogadásához és használatához fűzött várakozásokkal indokolnak, ne felejtsük azonban el, hogy ezzel továbbra sem tudunk a kasszánál fizetni minden boltban.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló