Gamer

Zuckerberg világában csoportos nemi erőszak vár a nőkre

  • Szerző:nuus
  • 2022.02.02 | 14:28

Jó dolog ez a Metaverzum, bár vannak még apróbb hibái.

A Metaverzum a Metára átkeresztelt Facebook új virtuális világaként épül-szépül egy ideje. A béta verziót már bárki tesztelheti, ha kedve szottyan az ilyesmire. Vagy, ha nem esik egyből durva bűncselekmény áldozatául.

Nina Jane Patel, a 43 esztendős brit családanya például most jó ideig tuti nem merészkedik Mark Zuckerberg szép új világának a közelébe sem. Ennek oka, hogy a Metaverzum béta verziójában tett első sétájának hatvanadik másodpercében már

négy férfi avatár erőszakolta a szerencsétlen nő avatárját.

Itt éppen nem erőszakolnak meg senkit, de ami késik, nem múlik…

„60 másodpercen belül szóban és tettekkel is zaklatott 3-4 férfi avatar. Ezután csoportosan megerőszakoltak, amiről fotókat is készítettek” – írta Patel egy decemberi bejegyzésben, ami mostanában kezd nagyot menni – írja a 444. Patel azt írta, Miután pedig ellenállt a dolognak, a perverz avatár horda azt rikácsolta neki, hogy „nehogy már nem élvezted” valamint az általuk készített fotókra való élvezkedést is javasolták a némiképp meghökkent nőnek.

A nő számára rémálom volt az eset, és nem is ő az első, akivel ez történt.

Egy másik „áldozat” kálváriájáról a Verge írt, kiemelve, hogy az efféle zaklatás a virtuális valóságban sokkal megrázóbb élmény. Hab a tortán, hogy egy csomó, arra járó avatár láthatóan élvezkedett a látványon, ahelyett, hogy közbelépett volna. A Vivek Sharma Meta alelnök annyival intézte el a sorozatos műhibákat, hogy a felhasználók igazán bekapcsolhatnák az idegenek közeledését megakadályozó biztonsági beállítást.

A Meta szóvivője, Joe Osborne pedig az incidensek kivizsgálását ígérte.

(Vice)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló