Gamer

A legnépszerűbb PC játékok egyike megérkezik telefonokra

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.09 | 15:26

Az Epic Games bejelentette, hogy belekezdtek a Fortnite Battle Royale fejlesztésébe, Androidra és iOS-re.

Ráadásul az egész világon elérhető lesz, nem úgy mint a játék nagy riválisa, a Playerunknown’s Battlegrounds, amit hivatalosan csak Kínában lehet játszani.

Ugyanolyan minőségű lesz telefonon és tableten, mint amilyen az eddigi platformokon.

A Fortnite elérhető PC-re, PS4-re, Xbox One-ra és Mac-re. Ezekre az eszközökre heti szinten jönnek frissítések, ugyanezt szeretnék tartani a a telefonoknál is, hogy a játékosok tényleg ugyanazt a minőséget kapják, amit a többi platformon.

Március 12-től lehet jelentkezni az iOS bétára, a bétakulcsokat pedig nem sokkal a jelentkezés után kezdik el kiszórni. Minden kiosztott bétakulcshoz jár néhány meghívó, amiket el lehet küldeni a haveroknak, viszont ez is csak az iPhone használókat érinti. A bejelentés szerint az Android béta az elkövetkezendő hónapokban indul.

Ilyet nem nagyon láttunk még más játékban

Szinte példátlan, hogy a konzoljátékosok, a PC-sek és a telefonosok ugyanabban a meccsben vehetnek részt. Ennek az az oka, hogy egy telefonon sokkal nehezebb célozni, mint egy számítógépes egérrel, de még egy konzolos joystick-kal is nehezen lehet ugyanazt a hatásfokot elérni, mint billentyűzettel és egérrel, tehát a számítógépen játszók mindig előnyben lennének.

Közös meccsek lesznek a PS4, PC, Mac, iOS és Androidon játszók között, az Xbox-osok maradnak csak egyedül.

Az nem derül ki a bejelentésből, hogy választható lesz-e a keresztplatform. Viszont ha kizárólag így lehet majd játszani, vajon meddig tart majd, amíg a PS4-en játszóknak elegük nem lesz a PC-sekből? Az Xbox valószínűleg azért nincs a platformok között, mert a Fortnite fejlesztő csapata, az Epic Games partneri viszonyban van a Sony-val, tehát a PS4-et előnyben részesítik az Xbox-szal szemben.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.