Gamer

Gamerek egyesüljetek: cross-platform megoldás jön az egyik legnépszerűbb játékhoz

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.12 | 16:43

A Minecraft nevét még az is ismeri, aki sohasem látta a játékot. A "virtuális legó" vagy éppen "kockák a kockáknak" becenevekkel csúfolt videojátékról viszont lepereg a rosszindulat, köszöni szépen jól van.

Nemrég lépte át az 50 milliós játékosbázist, ez jóval több, mint mondjuk Spanyolország teljes lakossága, ami már egy tisztes számnak vehető. Ha napi szinten vizsgáljuk, akkor 230 000 felhasználóval találkozunk átlagosan.

A virtuális térben zajló építéseknek tényleg csak a képzelet szabhat határt, szó szerint csoda dolgok születnek ebben a világban:

Teszik mindezt PC-n, Xbox-on és PlayStation-ön, az eltérő konzoloknak viszont eddig eltérő világok dukáltak. Ez azonban nyáron gyökeresen megváltozik, a világon eddig csak egyszer látott módon a platformok egyesülnek, és a játékosok bármiről is játszanak, ugyanabba a világba érkezhetnek.

Természetesen a meglévő profilok érintetlenek maradnak az összevonás után is, és a játékban megszerzett, vagy éppen megvásárolt dolgokat sem éri majd bántódás. Aki tehát eddig csak azért nem tudott a haverokkal együtt játszani, mert más gépről voltak, már előre dörzsölhetik a tenyerüket.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló