Gamer

Fortnite őrült a srácod? Bérelj oktatót, neki és akár magadnak is!

  • Szerző:nuus
  • 2018.09.24 | 10:52

A közös virtuális kaland erősítheti a szülő-gyerek kapcsolatot is.

A Fortnite-mánia olyannyira elharapózott, hogy a szülőknek lassan szakértőt kell felvenniük, hogy követni tudják a játékba menthetetlenül belebonyolódott gyereküket. A digitális kaland közel 125 millió felhasználót mozgat meg nap mint nap, akik közt rengeteg kiskorú is van.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fortnite (@fortnite) on

Az Epic Games játéka több, mint egy éve tarol: mára már a kultúránkat – és az ebédlőasztal melletti beszélgetéseinket is- meghatározó tényezővé nőtte ki magát. A

Battle Royale

az a verzió, mikor száz karakter küzd egymás ellen, és végül csak egy maradhat.

 

View this post on Instagram

 

A Frozen Forewarning The new Valkyrie Outfit and Frostwing Glider are available now!

A post shared by Fortnite (@fortnite) on

Lindsey Roberts 11 éves fia, Jackson is bevonódott a játékba:

A háztartásom elengedhetetlen szereplője lett a Fortnite.

számol be az anyuka, aki teljesen azért nem ítéli el a videójátékot, fiát ugyanis ez a közeg tartja összeköttetésben az osztálytársaival. Ezért nem is tiltja el tőle, sőt: számára még egy oktatót is bérelt, hogy a gyerkőc fejlődhessen ezen a területen. Így heti egy alkalommal Jackson és a Fortnite-szaki együtt lépnek be a virtuális térbe, hogy másfél órán át közös stratégiát dolgozzanak ki, illetve hogy a játék rejtett finomságait is kipuhatolják.

Elsőként a magán Playground módot használják, hogy megállapítsák, mennyit fejlődik a fiú hétről hétre, majd duóban folytatják.

Együtt játszanak online, és video-chaten tartják közben a kapcsolatot. Így én is részese vagyok a párbeszédüknek.

meséli a nő, aki maga is egyre jobban kiismeri magát a fegyverek és erősségek között. Az oktató ráadásul jegyzetekkel is ellátja az egyes alkalmak után a figyelmes anyukát.

A Fortnite köré is kiépült már egy másodlagos iparág: a Twitch nevű videoplatformon nagyjából 390 millió alkalommal néztek meg lejátszott meneteket a felhasználók, mindezt az utóbbi három hónap alatt. Természetesen a YouTube-on is csőstül elérhetőek a témában tippeket és trükköket tartalmazó anyagok.

Az iskolás korúakat olyannyira beszippantotta a Fortnite, hogy a szülők aggódnak a csemetéik előremeneteléért, főleg hogy néhány tanár már az órai tananyagba is beillesztett pár játék-elemet.

via GIPHY

Chuck Cohn figyelmét is felkeltette az őrület, aki a Varsity Tutors alapítója: cége online oktatási profiljába beillesztette a Fortnite-ot. Napi 500-1000 megkeresést is fel tud mutatni azóta. Nem sima játékosokat alkalmaz, hanem inkább képzett pedagógusokat, akik tudnak magyarázni, és mellesleg jól is játszanak.

 

Egyikük Joseph Armienti, aki azelőtt felnőtteket okított. Nem csak a szülők szomjazzák a Fortnite-tudást, de fiatalok is szép számmal szeretnének fejlődni ezen a területen.

Sok szülő szeretne ilyen módon is kapcsolódni a gyerekéhez, hogy közösen élhessenek át kalandokat. De olyan is akad, aki a porontya számára bérel fel minket, hogy ügyesedjen; illetve hogy az iskolában népszerűbb legyen a kölyök.

Nagyjából óránként 50 dollárba kóstál ezen tudomány elsajátítása, akárcsak a többi szakismereté. A lényeg, hogy a vevő elégedett legyen:

Jacksont és engem is nagyon feldobnak az elért eredmények. A fiam odáig van, hogy oktatótól lesheti el a fortélyokat, én pedig a boldogságának, haladásának örülök.

idézi az NBC News Roberts asszonyt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló